De Kiekeboesalbums van gisteren: nr 115, nr 122, nr 3 en nr 110

De Kiekeboesalbums van gisteren: nr 115, nr 122, nr 3 en nr 110
Foto: © photonews

Gisterenavond kregen we opnieuw vier wedstrijden om onze oren geslagen. Wij vatten dagelijks de wedstrijden samen op een ietwat andere manier, vandaag door enkele albums van de Kiekeboes onder de loep te nemen.

Door Aernout Van Lindt

Na de Jommekesalbums van gisteren, konden we vandaag onze inspiratie vinden bij de albums van De Kiekeboes. Er waren zelfs wedstrijden waar verschillende albums hadden gepast - omdat de fantasie van Merho nu eenmaal onuitputtelijk is.

Nr 115 het Boemerangeffect

Alweer gingen de Australiërs vrank en vrij gaan voetballen, alweer kregen ze het deksel op de neus. Ryan heeft zich dit WK meermaals moeten omdraaien na een scherpe counter van de tegenpartij.

De Kangoeroeclub (nr. 121) heeft het zo goed gedaan, maar toonde misschien in een groep des doods iets te weinig nuchterheid om punten te pakken. We gaan ze wel missen, want ze brachten vuur en passie. Zeker Cahill, die in de derde match werd gemist.

Nr 122 Doodeenvoudig/Eenvoudig dood

Een dubbel verhaal voor een dubbel gevoel tijdens Chili - Nederland. In de eerste helft kregen we nog het gevoel dat de Chilenen aanspraak konden maken op minstens een punt.

Na de rust waren het alweer de invallers die de Zuid-Amerikanen eenvoudig dood tikten en het met 2-0 oplosten: Nederland groepswinnaar, moet er nog sneeuw (nr. 63) zijn? 

Nr 3 De dorpstiran van Boeloe Boeloe

Mexico wist zich te plaatsen voor de volgende ronde, door de Kroaten te kloppen. De Incabouter (nr. 96) zie ik u denken? Neen, want beste man Guardado is dan wel niet de grootste, maar met 1m69 ook niet de allerkleinste op het WK.

We kiezen dus voor de dorpstiran van Boeloe Boeloe, of van waar zou die coach van Mexico anders komen? Hoe zot hij de laatste week acteerde naast de lijn en zijn vreugde toonde: echt knap!

Nr 110 Baas boven Baas

En dan was er nog ene Neymar Jr., die op speeldag 3 eindelijk zijn ware gelaat helemaal toonde en dartelde over het veld. Nu hij onder stoom is gekomen, lijkt Brazilië eens te meer favoriet in eigen land.

Of komen er toch nog landen roet in het eten gooeien? Het enige dat de Brazilianen nog kan tegenhouden, is drempelvrees (nr. 77) eens de finale dichter komt.

Lees ook 'de film van de openingsmatch' ,'het menu van dag 2' ,'de spelletjes van dag 3' ,'de sporten van dag 4' , 'de sprookjes van dag 5' , 'de stripfiguren van dag 6' , 'de films met DiCaprio van dag 7' , 'de bijbelse figuren van dag 8' , 'de steden van dag 9' ,'het weer van dag 10' en 'de Jommekesalbums van dag 11' gerust nog eens na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties