Divock Origi: potentieel voor de Premier League, rijp om te schitteren in de Ligue 1

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Divock Origi: potentieel voor de Premier League, rijp om te schitteren in de Ligue 1
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Divock Origi is voor zowat ieder Belgisch voetballiefhebber dé ontdekking van het WK. Het jonge goudklompje van Lille OSC gooide hoge ogen tijdens invalbeurten en lukte zelfs al zijn eerste treffer op een mundial.

Door Timothy Collard

Geen wonder dat enkele Engelse topploegen, waaronder Liverpool en Tottenham Origi nu al in het vizier hebben. De zoon van voormalig Genk-speler Mike is zowat het prototype van de moderne spits.

Hij duikt nog niet genoeg voor doel op

Divock is snel, sterk in duel, technisch vaardig, kan zijn directe tegenstander eenvoudig voorbij en niet onbelangrijk voor een nummer 9: hij vindt ook vrij vlot de weg naar doel. Origi schrikt er niet van terug om eens uit te halen van buiten de zestien, en net daarvan profiteerde Jan Vertonghen bij zijn doelpunt tegen Zuid-Korea.

“Het enige minpunt aan Divock is dat hij, als spits zijnde, nog te weinig voor doel opduikt”, liet Gert Verheyen zich voor aanvang van het WK nog ontvallen in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Niet té snel naar de Premier League, Divock

En daar heeft Verheyen absoluut een punt, maar daar kan Origi de komende jaren nog aan werken. De vraag is bij welke club hij daar zal aan werken. Blijft de 19-jarige knul bij Lille of kiest hij deze zomer nog voor een transfer?

Liverpool en Tottenham zijn kandidaat, en wellicht duurt het niet al te lang voor ook andere topclubs de prestaties van de Rode Duivel zullen oppikken. Maar is Origi op dit moment al klaar voor de grote stap naar de Premier League?

Als hij in de kleedkamer al wat gesproken heeft met Romelu Lukaku, dan zal die hem ongetwijfeld op het hart gedrukt hebben om de sprong naar Engeland niet té snel te maken. En wat is er nu mis mee om nog een jaar – misschien twee – bij Lille te blijven?

Origi stak er afgelopen seizoen al de neus aan het venster en verscheen toen twaalf keer aan de aftrap. De Belg met Keniaanse roots scoorde vijf doelpunten, maar komend seizoen moet hij in staat zijn om beter te doen.

Als je ziet wat hij soms op het veld toont

Coach René Girard gelooft alvast in onze landgenoot. “Als je ziet wat hij soms op het veld toont… Zijn selectie voor het WK verbaasde mij dan ook niet”, liet de oefenmeester van les Dogues zich onlangs nog ontvallen.

Als we een (voorzichtige) conclusie trekken, dan kunnen we zeggen dat Origi het potentieel heeft om het te maken in de Premier League, maar op dit moment rijp genoeg is om allereerst te schitteren in de Ligue 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties