Reactie Matchwinnaar Vertonghen: "Origi heeft zoveel kwaliteiten! Om jaloers op te zijn"

Matchwinnaar Vertonghen: "Origi heeft zoveel kwaliteiten! Om jaloers op te zijn"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen scoorde het enige doelpunt tegen Zuid-Korea en bekroonde zo een sterke prestatie. "Je hebt gelijk. Liever deze match dan die eerste", grapte hij.

Johan Walckiers in Sao Paulo

Voor Vertonghen werd de wedstrijd tegen Zuid-Korea een serieuze opsteker na zijn penaltyfout in de eerste match en zijn bankzittersstatuut (voor even dan) in de tweede. "Je bent altijd afhankelijk van de anderen", vindt Vertonghen. "Als ik vandaag goed speel, is dat dankzij hem. En natuurlijk ben ik blijer met deze match dan met de eerste", lachte hij. 

Vertonghen ging ook constant over zijn man en zorgde voor aanvallende impulsen. "Dat had de trainer ook gevraagd. Bij die goal stond ik nog vooraan. Ik wou net teruglopen, maar in mijn rug lag heel veel ruimte. En ja, ik heb goed gereageerd op dat schot van Divock."

Die selfie was een weddenschap met Dries, Moussa en Vincent

Over Origi gesproken: die blijft maar vlammen. "Hij heeft zoveel kwaliteiten. Bijna om jaloers op te zijn!", was Vertonghen eerlijk. 

Na zijn goal ging hij ook voor de tribune vieren met zijn ploegmaats en nam een denkbeeldige selfie. "Dat was eigenlijk een weddenschap tussen mij en Moussa, Vince en Dries. De eerste die scoorde zou een selfie gaan nemen. Ik vind het wel spijtig dat Vince er niet bij was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties