Sabella over het tactische plan tegen België: "Vleugels zijn cruciaal"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Sabella over het tactische plan tegen België: "Vleugels zijn cruciaal"
Foto: © Photonews

Argentijns bondscoach Alejandro Sabella verscheen op de persconferentie zonder Lionel Messi en mét een karrenvracht aan cliché's. Tussen het oerwoud aan dooddoeners vingen we toch enkele interessante zaken op voor het tactische plan tegen België.

Sander De Graeve, Robby Morren en Manuel Gonzalez in Brasilia

Zijn twee topspelers, Messi en Di Maria krijgen bijzonder weinig ruimte, daar moet de oefenmeester oplossingen voor zoeken. "We blijven ons spel spelen, maar we hebben alternatieven in gedachten. Wanneer zij vastgezet worden, komt er ruimte voor anderen."

Die anderen zijn bijvoorbeeld aanvallende vleugelbacks die in de ruimte kunnen duiken. "Alle grote ploegen spelen zo, maar heeft Argentinië die spelers? Die spelers moeten de intrinsieke kwaliteit hebben om de anderen te helpen in de aanval."

Messi is erg belangrijk, misschien zelfs té belangrijk voor Argentinië. "Elke ploeg die zo een speler in de rangen heeft zou op hem vertrouwen om het verschil te maken. Hij moet echter ook omringd worden, teamwork is erg belangrijk. Hij moet, net als tegen Zwitserland, de bal krijgen. Palacio pakte het leer af van de Zwitsers en bracht Messi in een positie waar hij gevaarlijk kon zijn. Dat was de sleutel."

"Dat hij té belangrijk is? Vroeger kwam er kritiek op hem omdat hij minder zijn stempel kon drukken bij de nationale ploeg dan bij zijn club. Nu is er kritiek dat we te afhankelijk zijn van hem. Zo is het altijd iets, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties