Wilmots en Kompany blikken tevreden terug: "Dit is nu eenmaal de waarheid van het voetbal"

Wilmots en Kompany blikken tevreden terug: "Dit is nu eenmaal de waarheid van het voetbal"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Het WK is voorbij voor de Rode Duivels. Onze landgenoten hebben de Braziliaanse bodem inmiddels verlaten, maar blikten voor de afreis met veel voldoening terug op de voorbije weken. "Maar we hebben ondertussen al een nieuw doel: het EK in 2016!"

Cédric De Volder in Mogi das Cruzes

Marc Wilmots nam voor de afreis nog eens het woord. De veldheer spoelde de ontgoocheling van de uitschakeling al door en blikte terug op een positief verhaal. "Ik analyseer de voorbije weken in drie delen", aldus Wilmots. "Eerst en vooral was de voorbereiding perfect. Ook de balans van het WK is positief met vier overwinningen."

"Uiteindelijk hebben we verloren tegen Argentinië, maar je kan niet alle wedstrijden winnen", gaat de bondscoach verder. "We waren dicht bij de halve finales van het WK met een jonge ploeg, maar dit is nu eenmaal de waarheid van het voetbal. Vergeet ook niet dat dit onze eerste verlies in een officiële wedstrijd was sinds meer dan twee jaar, hé."

België blijft een klein landje en soms zullen we geduld moeten oefenen

"Vier of vijf jaar geleden had niemand deze prestatie mogelijk geacht", treedt Vincent Kompany zijn coach bij. "En ik ben er zeker van dat de goede momenten zullen blijven komen. België blijft een klein landje en soms zullen we geduld moeten oefenen. Maar we hebben de voorbije weken bewezen dat het uiteindelijk allemaal op zijn pootjes terecht komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties