Dury strijdvaardig: "Veel kwaliteit kwijtgespeeld, maar play-off 1 is de ambitie"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Dury strijdvaardig: "Veel kwaliteit kwijtgespeeld, maar play-off 1 is de ambitie"
Foto: © Photonews

Zulte Waregem trekt zich komende donderdag weer écht op gang. De troepen van Francky Dury moeten dan de Europa League-wei in tegen het Poolse Zawisza Bydgoszcz. Essevee verloor enkele sterkhouders, en dus moet Dury nog maar eens vanaf nul beginnen.

“Met jongens als Kums, De fauw en Hazard zijn we veel kwaliteit kwijtgespeeld, zowel op als naast het veld”, steekt de oefenmeester van Zulte Waregem van wal in een gesprek met Sporza.

Ondanks het vertrek van enkele van zijn sterkhouders, heeft Dury begrip voor de situatie. “Zulte Waregem is een opleidingsclub en dan moet je dat aanvaarden. We zijn nu vier weken aan het trainen en we hebben nog altijd veel talent. We hebben jongens binnengehaald die in de toekomst een versterking kunnen zijn.”

Play-off 1 moet de ambitie zijn. En dat moet lukken

Hoe dan ook lijkt de Europese match van donderdag te vroeg te komen. “De tweede voorronde van de Europa League komt te vroeg voor elke ploeg. We hebben dan ook nog de pech dat Bossut nog met vakantie is na het WK en dat Bruzzese geblesseerd is. Maar we moeten erdoor en klagen heeft geen zin.”

Dury is tot slot ook niet van plan om zich komend seizoen weg te steken achter het verlies van zijn toppers. “Als onze start goed is, moeten we weer meedoen voor play-off 1. Dat moet onze ambitie zijn en ik denk dat dat ook moet lukken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties