Interview Duits fanaticus Vande Walle: "Ik wist dat ze er niet gingen overlopen"

Duits fanaticus Vande Walle: "Ik wist dat ze er niet gingen overlopen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Vande Walle zag vanuit zijn hotelkamer Duitsland wereldkampioen worden. Zijn tweets logen er ondertussen niet om: 'Die Mannschaft' was met stip zijn favoriete ploeg. De keeperstrainer van KV Mechelen is dan ook gek van alles wat Duits is.

Door Johan Walckiers

Gisterenavond rond 20: Vande Walle tweet een foto van zichzelf languit liggend op een bed in een hotelkamer. Boven de tv hangt een Duitse vlag. Rond middernacht: een foto van een slapende Vande Walle met het bijschrift: 'Wir sind Weltmeister!!!!Danke Deutschland ... Schöne nacht Deutsche freunden'. Tevredenheid alom dus.

"Het was nu niet direct het verwachte scenario. Iedereen liet zich misleiden door de overdreven zege tegen Brazilië", laat Vande Walle ons 's anderdaags weten. "Argentinië heeft ook kansen gehad om wereldkampioen te worden. Het was te denken dat ze het spelletje niet gingen meespelen en op de counter gingen speculeren. Maar uiteindelijk kan niemand zeggen dat het een onverdiende wereldkampioen is."

Neuer deed niets verkeerd

Vande Walle zegt dat niet zomaar. "Ik wist dat Duitsland er niet ging overlopen, maar ze hebben de ervaring van grote toernooien en een absolute wereldkeeper", aldus de voormalige doelman die Neuer ook helemaal uit de wind zet. "Die fase met Higuain? Niks aan de hand! Hij doet gewoon zijn werk. Er zijn bepaalde situaties waarbij de keeper in gevaar wordt gebracht, deze keer was het gewoon omgekeerd."

Bayern-liefhebber Vande Walle zag ook zijn favoriete club sterk vertegenwoordigd. "In de selectie van Duitsland zaten heel wat spelers die Europees kampioen geworden zijn bij de U17. En er stonden steeds 6-7 spelers op het veld die bij Bayern spelen. Die automatismen spelen mee. Dit is gewoon een logisch vervolg van de resultaten die Bayern de afgelopen jaren neerzette."

En ook Joachim Löw krijgt bloemetjes. "Hij nam over van Klinsmann, die een uitstekende motivator was. Maar Löw is zowel motivator als tacticus. Hij is een echte trainer en een heel grote meneer", besluit Vande Walle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties