Houllier: "Messi verdiende Gouden Bal volledig"

Caroline Tonnelier
| 6 reacties
Houllier: "Messi verdiende Gouden Bal volledig"
Foto: © Photonews

Er kwam heel wat kritiek op de keuze voor Lionel Messi als beste speler van het WK. Gérard Houllier, lid van de commissie de beslissing nam, legde uit waarom de Gouden Bal naar de Argentijn ging.

Een voorwaarde om de Gouden Bal te kunnen winnen is het halen van de finale, zo vertelt de Fransman. Daardoor waren een aantal sterren van het WK al uitgesloten. Arjen Robben, James Rodriguez en Neymar slaagden er immers niet in de eindstrijd te halen. Deze uitleg van Houllier is vreemd als men weet dat Forlán vier jaar geleden tot speler van het tornooi werd verkozen, terwijl hij de finale niét haalde.

Op basis van dat criterium bleven er overigens nog zes concurrenten over voor Messi. Houllier legt uit waarom de keuze op de speler van Barcelona viel. “Belangrijker dan die finaleplaats was dat Messi in de eerste vier duels beslissend was. Daar komt bij dat hij in de halve finale tegen Nederland als eerste een strafschop benutte. Bovendien was hij aanvoerder van een ploeg die uitermate goed samenwerkte. Messi nam zijn ploeg bij de hand. In mijn ogen verdiende hij de Gouden Bal volledig”, aldus de Fransman in gesprek met Le Monde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties