Antwerp-coach met voetjes op de grond: "Als Antwerp twee keer wint is het titelfavoriet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Antwerp-coach met voetjes op de grond: "Als Antwerp twee keer wint is het titelfavoriet"
Foto: © SC

De verwachtingen zijn wederom hooggespannen op de Bosuil. Antwerp FC begint morgen aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen RFC Seraing. Voor de fans is enkel een overwinning goed genoeg. "Maar ik wil dit seizoen geen onnodige druk op de schouders", is Richard Stricker duidelijk.

Door Cédric De Volder

Richard Stricker staat voor zijn vuurdoop als hoofdcoach van Antwerp FC. De 43-jarige Nederlander was vorig seizoen nog de assistent van Jimmy Floyd Hasselbaink en heeft al enkele oefenwedstrijden afgehaspeld, maar moet morgen tegen RFC Seraing zijn team naar de overwinning loodsen. Eén ding is alvast zeker: de voorbereiding is naar wens verlopen.

Maar op de Bosuil zijn de verwachtingen altijd torenhoog. Vorig seizoen werd 'This Is Our Year' nog van de daken geschreeuwd, terwijl deze keer een plek in de eindronde het doel is. "Maar eigenlijk hoop ik zelf gewoon beter te doen dan die zevende plaats van vorig seizoen", blijft de oefenmeester met de voetjes op de grond. "Niets moet, maar alles mag. Ik wil dit seizoen geen onnodige druk op de jongens leggen."

Niets moet, maar alles mag

"Ik kan wel zeggen dat alles en iedereen binnen de club smacht naar het begin van het seizoen", vervolgt de Nederlander. "We willen punten pakken. Al gaat dat ook gepaard met een addertje, hé. (lacht) Als Antwerp haar eerste twee wedstrijden wint, zijn we plots titelfavoriet. Maar ik ben er me goed genoeg van bewust dat er ook een dipje zal komen dit seizoen. En vooral dan zullen we onze fantastische fans nodig hebben."

En die fans maakten alweer indruk. Tijdens de oefenpartij op het veld van het Engelse Luton Town was het, ondanks de nederlaag, een rood-wit feestje. "De Antwerp-fans waren met zo'n achthonderd afgereisd, maar maakten lawaai voor drieduizend", lacht Stricker. "En dat moet een stimulans zijn voor de spelers. Zeker als je naar de kop toe speelt."

Ik hoop gewoon beter te doen dan vorig seizoen

The Great Old begint zaterdag gehandicapt aan de eerste wedstrijd van het seizoen. Wim De Decker ligt voor enkele maanden in de lappenmand. "Ja, dat is bij iedereen aangekomen als een serieuze dreun. Ik hoop natuurlijk dat er nog een vervanger zal komen, maar de budgettaire ruimte is niet zo groot, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties