Mathieu probeert kritiek in de kiem te smoren

Jens Jacobs
| 1 reacties
Mathieu probeert kritiek in de kiem te smoren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jérémy Mathieu, de Franse aanwinst van FC Barcelona, kan het roken blijkbaar niet laten. "Zie me maar eens lopen", bijt hij van zich af.

Topsporters die roken: het blijft een vreemd gezicht, maar er zijn er wel een pak. Jérémy Mathieu, de 30-jarige linksachter die voor 20 miljoen euro naar Barcelona vertrok, is er eentje van. Hij reageerde nadat hij op een foto te zien was met een sigaret. "Ja, ik rook soms, maar dat is mijn eigen zaak. Ik rook geen pakje per dag, maar gewoon wanneer ik dat wil."

Bij Valencia zou Mathieu al ettelijke keren gevraagd zijn om die gewoonte achterwege te laten, maar tevergeefs. Er werden zelfs gesprekken aangeknoopt met zijn vrouw om hem te doen stoppen. "De mensen zullen wel snel vergeten dat ik rook als ze me zien lopen", zegt Mathieu in Marca. Het moet gezegd, de Fransman is inderdaad niet van de traagsten en maalt altijd zijn kilometers.

Barcelona, dat zijn schouders had gezet onder een campagne om te stoppen met roken, ziet het wellicht niet graag gebeuren. Een sigaretje na de overwinning zit er overigens niet in voor Mathieu, Camp Nou is immers een rookvrij stadion ondertussen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties