Reactie Man van de match Depoitre: "Bewezen dat ik wél het niveau heb"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Man van de match Depoitre: "Bewezen dat ik wél het niveau heb"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij zijn overgang naar Gent fronsten velen de wenkbrauwen. Zou Depoitre, toen aan de slag bij Oostende, wel potten breken bij het ambitieuze Gent? Vandaag diende de boomlange spits de criticasters van antwoord. Één assist, twee goals, drie punten.

Sander De Graeve in Gent

Voor die gelijkmaker was het bij Depoitre ook niet goed. De spits raakte amper een bal en kon er ons pas in de 41e minuut aan herinneren dat hij op het veld stond. Na zijn goal veranderde het beeld. Depoitre was meer aanwezig, kreeg meer ballen en ging nadrukkelijker jagen.

"Dat doet vertrouwen met je", aldus Depoitre na de partij. "Wanneer je niet scoort ga je automatisch meer twijfelen, speel je bijna timide." Niet enkel Depoitre twijfelde, na de voorbereiding stelden ook veel waarnemers zich vragen. Vanavond snoerde Depoitre hen alvast even de mond.

"Nu heb ik eindelijk kunnen bewijzen dat ik het niveau heb", aldus de zichtbaar tevreden spits. "Er was veel twijfel, het was nog maar mijn tweede jaar in eerste, ik kwam van Oostende. Noem maar op. In de tweede helft zagen we de echte Laurent Depoitre."

"Hopelijk ben ik nu vertrokken en komen er nog meer goals." Zoniet wacht een seizoen in de schaduw van David Pollet. Die laatste is nog niet honderd procent fit en bleef daardoor haast de hele match op de bank. "Ik kon er Depoitre ook niet afhalen zoals die speelde", gaf Vanhaezebrouck aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties