Mike Origi: "Suarez denkt altijd een seconde sneller dan zijn belager"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 21 reacties
Mike Origi: "Suarez denkt altijd een seconde sneller dan zijn belager"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexandar Mitrovic en Matias Suarez. Technische finesse magistraal gekoppeld aan puur killersinstinct. Beide aanvallers beloven alles en iedereen kapot te spelen dit seizoen. Toch schuilen er voor beide heren ook valkuilen, zo weet ervaringsdeskundige in eerste klasse Mike Origi.

De kwaliteiten van beide Brusselaars staat buiten kijf. "Suarez is de creatieveling die altijd een seconde sneller dan zijn belager denkt. Mitrovic moet dan weer teren op zijn kracht en doelgerichtheid", opent Origi in gesprek met Voetbalkrant.com. "Dat zorgt voor een ideale combinatie tussen die twee. Het is gewoon belangrijk om twee verschillende types te hebben."

Dat bleek al bij koningskoppels uit he verleden, al blijft vergelijken moeilijk. "Vandaag de dag zijn spitsen technischer aangelegd dan vroeger. Als je nu Jan Koller neemt. Dat was niet bepaald een technisch wonder", herinnert de gewezen spits Racing Genk zich nog. "Hij kon goed de bal bijhouden en gemakkelijk een goal scoren. Ook Souleymane Oulare was krachtig, Branko Strupar had dan weer een sterkte vrije trap."

Spitsen zijn technischer aangelegd dan vroeger

De vader van de ontluikende Divock Origi ziet het duo als een sterk wapen in de titelstrijd, maar er zitten addertjes onder het gras. Je mag niet vergeten dat Suarez niet dezelfde is van vroeger. Hij is snel gekwetst, je weet dus nooit hoe lang je op hem kan rekenen. Als hij fit is, is hij natuurlijk top. Mitrovic is dan weer nog piepjong en zal hoogtes en laagtes kennen."

Om die mogelijke dipjes in te dijken heeft paars-wit met Besnik Hasi de juiste man op de juiste plaats. “Het is de taak van Hasi om hem kort te houden", aldus Origi. "Mitrovic kwam niet scherp terug van vakantie, Hasi liet hem gewoon wat harder werken. Een trainer die er kort op zit vind ik altijd knap. Dat heeft zo’n jonge speler nodig."

Een van hun twee zal moeten wijken in de CL

Of dit Argentijns-Servische koppel ook in de Champions League furore kan maken, is de aanvaller op rust eerder afwachtend over. "Het niveau ligt vele malen hoger. In België kan je hen samen opstellen omdat je dominant kan spelen. In Europa is het volgens mij te gevaarlijk om met twee zuivere spitsen te starten. Ze zullen voorzichtiger gaan voetballen. Een van hen twee zal toch moeten wijken." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties