Witsel, Origi, Mignolet en Pocognoli de Belgen van het weekend

Witsel, Origi, Mignolet en Pocognoli de Belgen van het weekend
Foto: © photonews

De meeste competities schudden het stof van zich af, tijd om richting eerste WK-kwalificatiewedstrijd (amper 3,5 weken nog!) al even te kijken hoe de Belgen zich aan de wereld laten zien bij hun respectievelijke clubs.

Alderweireld en Vermaelen moeten nog even wachten voor de Spaanse competitie begint, over Thibaut Courtois begint straks aan zijn debuut als keeper van Chelsea en ook Dries Mertens mag nog even rusten alvorens de Serie A van wal steekt.

Het aantal Belgen dat dit weekend wél al speelminuten genereerde was dan ook vrij klein, en zij vallen grotendeels in twee categorieën uiteen: zij die indruk maakten, en zij die dat (nog) niet deden.

Witsel, Pocognoli, Mignolet en Origi: onderscheiding

Axel Witsel maakte bij Zenit weer indruk op het middenveld. Hij is er - meer dan ooit - de regulator en zal dan ook gemist worden door de Russen in de heenwedstrijd in Standard. Ook Nicolas Lombaerts deed het behoorlijk centraal achterin, Zenit heeft veel vertrouwen na de 12 op 12.

Ook sterk: Divock Origi, die duidelijk vertrouwen heeft getankt door zijn transfer naar Liverpool. Hij mag zich nog een jaartje uitleven bij Lille en begon alvast met een strafschopdoelpunt. Een applausvervanging was dan ook zijn loon.

Simon Mignolet van zijn kant kon de nul niet houden voor Liverpool. Met een mirakelredding wist hij wel de drie punten te verzekeren tegen Southampton (2-1). Alweer toont hij voor Liverpool zijn kunnen in het seizoensbegin. En ook van Sebastien Pocognoli konden we genieten bij zijn debuut voor WBA.

Kompany en De Bruyne: voldoening

Vincent Kompany won met Manchester City op bezoek bij Newcastle. Hij speelde de hele partij en hield het makkelijk recht achterin (0-2). En ook Kevin De Bruyne mag niet klagen: hij zorgde met een strafschop er voor dat Wolfsburg verder bekerde.

Lukaku: op zoek

Romelu Lukaku had het lastig bij Everton. Na een match mogen we hem zeker nog niet afschrijven, maar op bezoek bij Leicester kwam hij zelfs niet in de buurt van een doelpunt.

Mirallas, Fellaini: geen beoordeling

Kevin Mirallas - aan het revalideren - en Marouane Fellaini kregen een te korte invalbeurt om nu al iets zinnigs over hen te zeggen. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties