Atlético doet gouden zaak met late gelijkmaker in de Spaanse Supercup

Diederik Geypen
| 9 reacties

Atlético en Real Madrid haspelden gisteren hun heenduel om de Spaanse Supercup af. De Koninklijke leek dankzij invaller James Rodriguez op weg naar een uitstekende uitgangspositie, maar in het slot deed Raul Garcia de kansen toch kantelen.

De derby tussen de twee Spaanse hoofdstedelingen had aanvankelijk weinig om het lijf. Los Rojiblancos koos voor het succesrecept waarmee het vorig jaar de landstitel binnenhaalde, in blok verdedigen en loeren op de tegenaanval. De withemden kregen met hun balbezit dan weer bijzonder weinig klaar.

Opvallend aan de rust: Carlo Ancelotti wisselde steraanvaller Cristiano Ronaldo voor nieuwkomer James Rodriguez. Het bleek een meesterzet van de Italiaanse oefenmeester. Het wonderkind uit Colombia werkte tien minuten voor tijd na wat geharrewar voor doel de 1-0 binnen. Tennislegende Rafa Nadal die wedstrijd in Bernabeu bijwoonde, keek goedkeurend toe.

De Champions League-winnaar leek zo met een leuke voorsprong in de achterzak de return te kunnen aanvatten, maar het venijn zat in de start. Bij een hoekschop stond Raul Garcia op de goede plek om twee minuten voor tijd de gelijkmaker in doel te wurmen. Alles dus te herdoen nu vrijdag in het Vicente Calderon.