Ex-doelman Liverpool countert Grobbelaar: "Mignolet zal ook dit seizoen punten pakken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Ex-doelman Liverpool countert Grobbelaar: "Mignolet zal ook dit seizoen punten pakken"
Foto: © Photonews

Bruce Grobbelaar houdt zich nu al enkele maanden bezig met het in vraag stellen van Simon Mignolet. Maar de Rode Duivel heeft ook voorstanders. "Simon is de best mogelijke optie voor Liverpool", aldus Sander Westerveld.

Sander Westerveld verdedigde tussen 1999 en 2001 het doel op Anfield Road. De inmiddels 40-jarige Nederlander is - in tegenstelling tot Bruce Grobbelaar - wel een fan Simon Mignolet. "Met Pepe Reina had Liverpool vorig seizoen wellicht de titel gepakt", had de Zuid-Afrikaan onlangs nog laten optekenen.

Dat was meteen ook het sein voor de transfermolen om een tandje sneller te draaien. Onder anderen Victor Valdés, Diego Lopez en Petr Cech werden de voorbije weken in verband gebracht met een transfer naar Liverpool. Al is Mignolet volgens Westerveld de enige juiste keuze voor the Reds.

Ook Courtois en Hart maken soms foutjes

"Ik vond zijn prestaties vorig seizoen al goed genoeg", aldus de voormalige goalie op BBC Radio. "Simon is een uitstekende lijnkeeper die ook dit seizoen punten zal pakken voor Liverpool. Het klopt dat hij al enkele foutjes heeft gemaakt, maar ook Thibaut Courtois en Joe Hart gaan niet bij elk tegendoelpunt vrijuit."

Westerveld hoopt dan ook dat Mignolet het volle vertrouwen krijgt op Anfield. "Dat is het belangrijkste voor een doelman. Maar Simon beseft goed genoeg dat hij de nummer één is. In mijn ogen is hij dan ook de best mogelijke optie voor Liverpool. Mignolet is bovendien jong, dat wil zeggen dat zijn beste jaren nog voor hem liggen. Die mindere puntjes gaan er dan ook wel uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties