Beloften makkelijk voorbij Cyprus ... en moeten nu afwachten

Beloften makkelijk voorbij Cyprus ... en moeten nu afwachten
Foto: © SC

De beloften van de Rode Duivels hebben hun EK-kwalificatiecampagnegroep met een positief resultaat weten te besluiten. In Cyprus werd makkelijk gewonnen: 0-6. Rest de vraag of dat voldoende is om bij de beste tweedes van alle groepen te raken.

België was meer dan een maatje te sterk voor Cyprus en kwam nog voor het kwartier op voorsprong via Tielemans. Daarna bleef de match lange tijd gesloten, omdat de thuisploeg weinig aandrang maakte iets aan de 0-1 te doen.

Op het uur ging het plots snel. Eerst was er Denayer die net als bij Celtic nu ook bij de nationale beloften een doelpuntje kon meegraaien, daarna M'Poku en op de koop toe nog rood voor een Cyprioot.

In het slotkwartier verzilverde Batshuatyi de man-meer-situatie met twee goals en ook Kabasele pikte nog een goaltje mee. Een mooie 0-6 overwinning werd het zo, al is België daarmee nog bijlange na niet zeker van de barrages voor het EK in Tsjechië. Italië kan maar beter thuis verliezen van Servië, daarna moet er nog vanalles gebeuren in andere groepen vandaag en maandag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties