Ex-speler Eupen nu al op Champions League-lijst Barça

Ex-speler Eupen nu al op Champions League-lijst Barça
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Diawandou Diagne maakte deze zomer de opmerkelijke overgang van KAS Eupen naar FC Barcelona. Hij kwam er de verdediging van het B-elftal versterken. De Senegalees maakte blijkbaar indruk, hij staat zelfs op de Champions League- lijst.

Bij zijn aankomst werd al gezegd dat de B-ploeg wellicht niet het plafond zou zijn voor de twintigjarige Senegalees. Tijdens de afwezigheid van de vele internationals op het WK kon hij zich in de kijker spelen bij de technische staf en Luis Enrique. Hij speelde oefenwedstrijden met het eerste elftal van Barça.

Nu staat hij zelfs op de spelerslijst voor de Champions League. De voormalige verdediger van Eupen staat zo tussen de 25 beste spelers van de Catalaanse topclub. Hij komt mogelijk in actie tegen Paris Saint-Germain, Ajax en APOEL Nicosia. Barcelona is niet erg dik gezaaid in de verdedigers en bij blessures van Vermaelen, Bartra, Piqué of Mascherano kan hij zijn kans grijpen.

Diagne is een product van de Aspire Academy, waarmee Eupen nauw samenwerkt. Hij speelde twee seizoenen in onze tweede klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties