Gent na de 0 op 6: terug met de voetjes op de grond

Sander De Graeve
| 8 reacties

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Gent begon als een trein aan het seizoen en prijkte met drie overwinningen en een gelijkspel na vier wedstrijden fier bovenin. Enkele weken later staan de Buffalo's na een nul op zes opnieuw met de voeten op de grond. Overzicht van een seizoensbegin met, ogenschijnlijk, twee gezichten.

De eerste wedstrijd op Cercle Brugge werd een kleine teleurstelling. De hoog aangeschreven Gentenaars geraakten niet verder dan een scoreloos gelijkspel op bezoek bij de Vereniging. Verzachtende omstandigheden zijn aanwezig. Een competitiestart is altijd een raar beestje, zeker op verplaatsing.

Comeback-kings

Na de teleurstelling volgde de goeie reeks, negen op negen tegen Mechelen, Standard en Zulte Waregem. Wat opviel is dat Gent een goeie periode maximaal één helft kon aanhouden. Tegen Mechelen en Zulte Waregem kwam het in de eerste helft op achterstand. In de tweede helft gingen de Buffalo's onder leiding van een sterke Laurent Depoitre telkens op en over de tegenstand.

Op Standard was het scoreverloop anders. Depoitre knalde al snel de 0-1 tegen de touwen en de rest van de partij was het vooral standhouden in de Gentse rangen. Negen op negen en de Gentse burger ging reeds dromen. Voorzitter Ivan De Witte vereerde de perszaal zelfs met een zeldzaam bezoek.

Met vertrouwen trokken de troepen van Hein Vanhaezebrouck naar Racing Genk. Daar werd het na de snelle 2-0 duidelijk dat de defensie veel moeite heeft met een hoog tempo. Genk kon zo ongeveer doen en laten waar het zin in had, leek het. Toch kwam Gent opnieuw terug, op karakter. Milicevic en Dejaegere waren de architecten van de terugkeer. Van 2-0 naar 2-2, faut le faire.

Toch bleek ook die goeie periode van korte duur. Het team van Vanhaezebrouck is nog in opbouw, zoveel is duidelijk. Het bij wijlen mooie spel kan telkens maar een twintigtal minuten volgehouden worden. Een sterker Genk maakte in de tweede helft dan ook het verschil.

Bezinnen na Kortrijk

Thuis tegen KV Kortrijk hadden de blauwwitten een collectieve off-day. In het publiek was er geen paniek na de 0-1 ruststand. Het had immers al twee keer hun helden zien terugkeren na de rust. De verwachte stormloop bleef echter uit. Regulator Sven Kums werd gemist, Depoitre leek al over zijn vormpiek heen.

Gent haalt play-off 1, daar willen we ons hand voor in het vuur steken. Indien de eerzuchtige Buffalo's meer willen, zullen ze toch wat moeten verbeteren. Benieuwd wat de interlandbreak én de nieuwe verdedigers kunnen bijbrengen. Er wacht een zware klus want zondag komt Mouscron-Péruwelz op bezoek. Wie hen dit seizoen al zag spelen, weet waarom.