Hein Vanhaezebrouck maakt zich niet druk om blessure Kums: "We hebben geen onmisbare Messi"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Hein Vanhaezebrouck maakt zich niet druk om blessure Kums: "We hebben geen onmisbare Messi"
Foto: © Photonews

AA Gent zag tegen KV Kortrijk kaptitein Sven Kums uitvallen. Het is nog onduidelijk of hij zondag in actie kan komen tegen Mouscron-Peruwelz. Een mogelijke aderlating, zo lijkt het, maar Vanhaezebrouck maakt zich geen zorgen. De kern van Gent is volgens hem breed genoeg.

Sander De Graeve in Gent

"Kums en Dejaegere trainden vandaag individueel, het wordt afwachten of ze dit weekend kunnen spelen." Panikeren doet Vanahaezebrouck alvast niet. "We hebben één van de betere kernen in de breedte van alle clubs. Op elke positie is er concurrentie. Ik klaag ook niet over afwezigen ook niet omdat mijn kapitein uit is. Als hij niet inzetbaar is, lossen we dat op. We gaan nog wat keuzes moeten maken."

Kums was tijdens de eerste wedstrijden de belangrijkste schakel op het middenveld, maar onmisbaar is hij niet. "We hebben Neto die daar kan spelen, Hannes Van Der Bruggen is er ook nog steeds en dan hebben we Zolotic nog. Ik panikeer helemaal niet. Wij zijn geen ploeg die afhangt van 'een Messi'. Wij hebben geen spelers waarbij we bij afwezigheid de helft van onze kwaliteiten verliezen. Sven is belangrijk voor ons, maar we kunnen er ook zonder hem staan."

Voor het overige gaat het de goeie kant op met de blessures. "Iedereen keerde goed terug van de interlands, we hadden zeven spelers die opgeroepen werden door hun nationaal elftal. Bij de langdurig gekwetsten gaat de revalidatie verder. Pedersen begint al met lopen. Puljic begint pas aan zijn revalidatie en zijn we even kwijt."

"Gavazaj is aan het meetrainen en speelde een helft met de beloften. Hij traint om de twee dagen mee met de groep." Ook Soumahoro kwam terug. "Yaya trainde vorige week ook op die manier, maar deze week heeft hij de volledige groepstraining hervat. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties