Details onderzoek naar WK-toewijzigingen pas begin november bekend

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Details onderzoek naar WK-toewijzigingen pas begin november bekend
Foto: © photonews

Gaat het WK van 2022 nu wel of niet door in Qatar? En mogen de Russen de wereldbeker van vier jaar eerder voor hun rekening nemen? Een onderzoeksrapport waarvan in november de details worden bekendgemaakt, moet duidelijkheid scheppen.

Eerder deze week verklaarde Theo Zwarzinger, lid van het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA, dat het WK wegens medische gevaren niet zou doorgaan in Qatar. Bovendien lag de Qatarese bid al van in het begin onder vuur. Zo beweerde de Sunday Times dat voormalig FIFA-bestuurslid Mohamed Bin Hammam zo’n vijf miljoen aan steekpenningen uitdeelde om de wereldbeker naar zijn land te halen.

"Het rapport van de onderzoekscommissie over de toewijzing van de wereldkampioenschappen in Qatar en Rusland wordt momenteel geëvalueerd door de controlekamer van de Ethische Commissie", deelt de Duitse kamervoorzitter Hans-Joachim Eckert mee.

"Begin november kunnen we ons standpunt over het rapport bekendmaken. Indien de correcte procedures al dan niet gevolgd werden, kan een zaak geopend worden", voegt Eckert er nog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties