Conclusie na de bekermatch: Hasi mag bidden dat er niets met Defour en Tielemans gebeurt

Conclusie na de bekermatch: Hasi mag bidden dat er niets met Defour en Tielemans gebeurt
Foto: © Photonews

Wat viel er gisteren op bij Anderlecht? Wel, dat Besnik Hasi wel vier middenvelders heeft voor twee centrale plaatsen, maar dat de ene middenvelder de andere niet is. Naast de verdediging zijn er dus nog andere problemen.

We schreven vorige week al na de match tegen Galatasaray dat de bank van paars-wit niet al te gestoffeerd is. In Eisden kwam daar nog eens de bevestiging van toen het centrale middenveld Dendoncker-Kljestan ten onder ging tegen de plaatselijke tweedeklasser. Een totaal gebrek aan creativiteit, enkel goedgemaakt door de aanvallende weelde vooraan.

Kljestan lijkt nu echt zonder vertrouwen te spelen en daarbij is hij nooit het grootste creatieve genie geweest. Dendoncker is een talentvolle verdedigende middenvelder, maar moet iemand naast zich hebben die autoritair het spel kan verdelen. Ziedaar, de grootste gebrekken van Anderlecht. Als er achteraan iets gebeurt met Mbemba of Nuytinck is het paniek in het huis.

Kljestan was goed toen hij helemaal in dienst van Biglia kon spelen

Evenzeer moet Hasi hopen dat hij heel het jaar kan door doen met Defour en Tielemans, even onmisbaar als de twee centrale verdedigers. "Ik heb mijn conclusie getrokken", zei Hasi gisteren. En dat lijkt geen goed nieuws voor Kljestan, die voor de tweede keer in een week als - vergeef ons - een slappe vod speelde. Kljestan was goed naast Biglia omdat hij volledig in functie van hem kon spelen. Als hij zelf meer initiatief moet nemen, lijken er wat veel kortsluitingen te gebeuren.

Vooraan heeft Anderlecht voldoende talent rondlopen. Zelfs een blessure van Mitrovic kan opgevangen worden met Cyriac en Kabasele. Conte gaat dan weer Acheampong, Najar en Praet waar voor hun (trainings)geld geven. Maar centraal? Laat Hasi maar bidden dat Defour zoveel wedstrijden kan verteren en dat zijn 17-jarige een stevig gestel heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties