Het lukt buitenshuis niet voor Club Brugge: waar ligt de oorzaak?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 55 reacties
Het lukt buitenshuis niet voor Club Brugge: waar ligt de oorzaak?
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge kampt met een uitcomplex: blauw-zwart kon dit seizoen nog maar één keer de drie punten meedraaien buitenshuis. Ook gisteren liep het mis in het Albertpark van KV Oostende. Opvallende gelijkenis: Club komt telkens op voorsprong, maar kan de rangen niet gesloten houden.

Door Cédric De Volder

26/07: Waasland Beveren 0 - 2 Club Brugge

Club Brugge begon het seizoen met een nipte overwinning op de Freethiel. Dat was meteen de enige uitoverwinning van het seizoen voor de troepen van Michel Preud'homme. En voor hetzelfde geld stond die teller zelfs op nul: Waasland-Beveren kwam namelijk enkele keren dicht bij de gelijkmaker.

10/08: Zulte Waregem 1 - 1 Club Brugge

Het was een weinig beklijvend duel aan de Gaverbeek. Vooral de aanvallende onmondigheid aan beide kanten viel op. Al moeten we wel eerlijk zijn: ook aan de Gaverbeek werd blauw-zwart een terecht doelpunt onthouden. Maxime Lestienne trof al in de eerste minuut raak, maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel.

24/08: KV Mechelen 3 - 1 Club Brugge

De West-Vlamingen begonnen nochtans goed aan de partij Achter De Kazerne. Timmy Simons zette na een tiental minuten een strafschop om, maar vervolgens stuikte het blauw-zwarte kaartenhuisje in elkaar. Malinois speelde dan wel een uitstekende partij, maar daarmee waren de fans van Club niet gesust. Het legioen eiste na de partij dan ook uitleg van Michel Preud'homme en co.

14/09: KRC Genk 1 - 1 Club Brugge

Het begint stilaan een afgezaagd liedje te worden. Ook in de Cristal Arena kwam Club op voorsprong, maar ook in Limburg werd die voorsprong opnieuw uit handen gegeven. En ook bij KRC Genk nog een opvallende gelijkenis: aanvallend was blauw-zwart onmondig. Al heeft de komst van het blik nieuwelingen daar toch iets aan veranderd.

28/09: KV Oostende 2 - 2 Club Brugge

De partij van gisteren in het Albertpark verdiende eigenlijk helemaal geen verliezer. Zo geschiedde het dan ook, maar het blijft natuurlijk de vraag hoe de partij zou zijn verlopen als Club die onterechte strafschop niet tegen had gekregen. "We verliezen buitenshuis gewoon veel te veel domme punten", liet Bjorn Engels nog optekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties