Club wil Europees overwinteren: "Maar een hoofdprijs winnen blijft het objectief"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Club wil Europees overwinteren: "Maar een hoofdprijs winnen blijft het objectief"
Foto: © Photonews

De honger is groot bij Club Brugge. De West-Vlamingen zijn er na een sabbatjaar opnieuw bij op het Europese toneel en het blauw-zwarte legioen smacht naar een nieuwe gouden plak. "En dat is dit seizoen dan ook meteen het hoofddoel", weigert Brandon Mechele verstoppertje te spelen.

Club Brugge treedt vanavond aan op het veld van de Finse landskampioen HJK. De blauwhemden worden gezien als het zwakke broertje in een groep met ook nog Torino FC en FC Kopenhagen. "Het is de bedoeling om Europees te overwinteren", vertelt Brandon Mechele op de website van Club Brugge. "Ik heb gehoord dat die Finnen in Kopenhagen pas in de slotfase uit hun schulp kropen. Het is eigenlijk simpel: we moeten twee keer van hen winnen."

Nochtans wordt het vanavond geen plezierreisje voor blauw-zwart. Er zijn al meerdere clubs gestrand op het kunstgras van HJK. "De UEFA laat zo'n mat toe, dus moeten we er niet over zagen. Bovendien kan het wel een voordeel vormen voor onze technische sterke spelers. Al is het nog steeds een raadsel om te gaan voorspellen hoe sterk Helsinki zal zijn."

Ik blijf herhalen dat Club voldoende gewapend is om mee te strijden op verschillende fronten

Een Europees parcours - zeker als een Europese winter het doel is - kan voor puntenverlies in de eigen competitie zorgen. Maar daar wil de verdediger niet van weten. "Onze ambities zijn niet te hoog. De kern is sterker in vergelijking met vorig seizoen. Bovendien is het ook het objectief om een hoofdprijs te winnen. Ik blijf dan ook herhalen dat Club Brugge voldoende gewapend is om mee te strijden op verschillende fronten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties