De Engelse beginweken van Toby Alderweireld: "Elke club bezit hier iets speciaals"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
De Engelse beginweken van Toby Alderweireld: "Elke club bezit hier iets speciaals"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld kon er geen betere club uitpikken toen hij op Transfer Deadline Day naar Southampton trok. Zondag brengt de trotse nummer 2 uit de Premier League een bezoek aan White Hart Lane. Bij Voetbalkrant.com kijkt de Rode Duivel eerst nog even terug op zijn beginweken op Engelse bodem.

De kennismaking van de 25-jarige verdediger met de Premier League kon niet beter verlopen. "Twee keer gespeeld en twee keer winst", maakt Alderweireld - die er even tussenuit was met een hamstringletsel - de balans op. "Een goed debuut speelt natuurlijk in mijn kaart. Met de ervaring die ik heb, wist ik min of meer wat er op me af ging komen."

Rustig, de focus op voetbal en regelmatig een restaurantje bezoeken in de buurt. De dingen waar ik van hou zeg maar

Toch is de Premier League niet helemaal hetzelfde als La Liga. "Elke club bezit hier iets speciaals. De een teert op de lange bal, de ander op de omschakeling. Alle teams zijn sterk en snel, en iedereen kan van elkaar winnen. Dat is een enorm verschil met Spanje. We hebben een ploeg die het op zijn eigen manier probeert. Als je ietwat constant presteert, draai je bovenin mee. Dat trachten we te doen."

Dat Alderweireld gecoacht wordt door de Nederlandse gebroeders Koeman vergemakkelijkte de aanpassing. "Dat hielp me wel om snel de omschakeling te maken", erkent de gewezen Ajacied. "Die samenwerking tussen hen verloopt goed. Een duidelijke afbakening tussen trainer en assistent. Het is niet zo dat ze elkaar voortdurend in de haren vliegen omdat het broers zijn." (lacht)

Niet alleen op het veld vond onze landgenoot snel zijn draai. Ook het leven in Engeland pikt hij vlotjes op. "Voorlopig verblijf ik nog op hotel, maar we doen ons best om zo snel mogelijk een stekje te vinden. Na de break met de nationale ploeg verhuis ik naar een appartement. Naar die stap kijk ik uit."

"Het is makkelijker om naar hier te komen als je Engels spreekt. De overstap naar Spanje, waar ik de taal niet onder de knie had, verliep moeizaam", geeft Alderweireld toe. "Southampton ligt op een uurtje van Londen, als ik de drukte wil opzoeken sta ik vrij snel in de grootstad. Voor de rest is het hier prettig wonen. Vrij rustig, de focus op voetbal en regelmatig een restaurantje bezoeken in de buurt. De dingen waar ik van hou zeg maar."

Wedstrijd bij Tottenham wordt fantastisch

Zondagmiddag gaat Alderweireld met de Saints op bezoek bij zijn collega-Rode Duivels van de Spurs. Is de psychologische oorlogsvoering al begonnen? "Ze speelden donderdag nog in de Europa League, dus ik heb ze nog niet gehoord. (lacht) Tottenham heeft een enorm grote kern, speelt thuis en deed vertrouwen op door de 1-1 bij Arsenal. Het zal een open wedstrijd worden, fantastisch om mee te maken. Nacer (Chadli, ndvr.) zullen we zéker moeten afstoppen. Hij is héél sterk op dreef." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties