Assistenkoning in Bundesliga én sterkhouder België: "Maar ik ben nog niet in topvorm"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Assistenkoning in Bundesliga én sterkhouder België: "Maar ik ben nog niet in topvorm"
Foto: © Photonews

Kevin De Bruyne ontpopte zich tijdens de WK- kwalificatiecampagne tot sterkhouder bij de Rode Duivel. De Oost-Vlaming hoopt dan ook om de nationale ploeg zonder problemen richting Frankrijk te loodsen. "We hebben telkens één taak: de drie punten pakken."

Cédric De Volder in Neerpede

Kevin De Bruyne is alleszins goed aan het seizoen begonnen. VfL Wolfsburg liet dan wel al een handjevol punten liggen, maar de Rode Duivel maakte indruk. Niet in het minst met zijn fantastisch doelpunt van afgelopen donderdag in de Europa League. "Dat was alleszins één van mijn mooiste doelpunten. Al heb ik er verder nog niet over nagedacht. Ik ben vooral tevreden dat ik belangrijk kan zijn voor mijn club."

En dat is hij! Meer zelfs: De Bruyne is de ongekroonde assistenkoning van de Bundesliga. "Al voel ik me nog niet in topvorm", verrast de voormalige speler van KRC Genk. "Ik voel wel dat het elke wedstrijd beter en beter gaat. Al blijft het belangrijk om voldoende rust te nemen. De voorbije maand was er bij Wolfsburg één normale training. De opeenvolging van wedstrijd is heel hoog. Waarom ik nog geen minuut rust kreeg? In de slotfase staan we nooit met 3-0 voor, hoor."

Ik zie niet in waarom we zonder Witsel niet zouden kunnen winnen

Vrijdag staat voor België de eerste wedstrijd op weg naar Frankrijk op het programma. Een test kan je Andorra echter niet bepaald noemen. "Ik verwacht me aan een verdedigende tegenstander", gaat De Bruyne verder. "Het wordt dus zaak om snel te voetballen en hopelijk snel een doelpuntje te scoren. Of het een probleem is dat Axel Witsel er niet bij is? Het is nu eenmaal een feit dat hij de voorbije twee seizoenen enorm sterk aan het voetballen is. Maar ik heb vertrouwen in de andere jongens. Ik zie niet in waarom we zonder Witsel niet zouden kunnen winnen."

Tijdens het WK was er een pak te doen omtrent de stilstaande fases bij de Rode Duivels. Die ballen waren bij momenten niet alleen pover getrapt, maar er werd door de buitenwereld ook geklaagd dat er niet of te weinig op werd getraind. "Maar voor mij is dat helemaal geen probleem", besluit De Bruyne. "Ik heb er dan ook niet over gepraat met de bondscoach."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties