De vragen die Courtois na botsing moest beantwoorden

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
De vragen die Courtois na botsing moest beantwoorden
Foto: © Photonews

Het was opvallend: niet alleen Thibaut Courtois was afgelopen weekend eventjes buiten bewustzijn op een voetbalveld, ook in België was het schering en inslag. "Al heb in de indruk dat de FIFA-regelgeving overal werd nageleefd", is Michel D'Hooghe tevreden.

Tom De Sutter, Dino Arslanagic, Didier Ovono en Thomas Wils zullen het afgelopen voetbalweekend niet snel vergeten. De spelers gingen allen eventjes buiten bewustzijn na een botsing. "Ik heb de indruk dat de nieuwe regelgeving van de FIFA overal werd nageleegd", vertelt Michel D'Hooghe in Het Nieuwsblad. "De dokters krijgen drie minuten de tijd om, zonder inmening van spelers of coaches, de diagnose te stellen."

"Op die manier hebben ze de tijd om een juiste beslissing te nemen", gaat de voorzitter van de Medische Commissie van de FIFA verder. "Maar bij twijfel is het altijd beter om de speler naar de kant te halen. Soms wordt een speler fit bevonden, maar moet hij eventjes later naar de kant. Dat was het geval bij Thibaut Courtois."

De doelman van de Rode Duivels werd niet alleen op basis van uiterlijke kenmerken onderzocht, maar kreeg ook meteen enkele vraagjes voorgeschoteld. Dit is de vragenlijst van Eva Carneiro:

1. Welke maand is het?
2. Wat is de datum?
3. Welke dag is het?
4. Welk jaar is het?
5. Hoe laat is het?
6. Wat is de stand?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties