Mertens: "Niet tevreden met kwartfinale of halve finale. Deze groep wil altijd winnen!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Mertens: "Niet tevreden met kwartfinale of halve finale. Deze groep wil altijd winnen!"
Foto: © Photonews

Dries Mertens is het seizoen dan wel niet schitterend gestart met SSC Napoli, maar wil die Italiaanse zorgen niet meenemen naar België. Integendeel: de flankaanvaller kan tegen Andorra wellicht rekenen op een basisplaats. "We moeten ons spel spelen en die wedstrijd winnen."

Cédric De Volder in Neerpede

De blessure van Kevin Mirallas en de (voorlopige) afwezigheid van Eden Hazard op het oefenveld zorgen er namelijk voor dat Dries Mertens zo goed als zeker is van een basisplaats. Bovendien voetbalde de vinnige flankaanvaller de voorbije maanden een pak krediet bijeen in het nationale elftal. 

"Ik hoop altijd te spelen", slaat Mertens de nagel op de kop. "Maar het is natuurlijk altijd beter dat de groep compleet is. De coach was inderdaad tevreden van mijn prestatie tegen Australië, maar ik geef elke keer opnieuw het volle pond. Of het lastig is om de batterijen op te laden na het WK? Nee, helemaal niet. Ik vind zelfs dat we een leuke groep hebben geloot. Er zitten enkele interessante wedstrijden aan te komen."

We hebben een leuke groep geloot. Er zitten enkele interessante wedstrijden aan te komen

Jan Vertonghen liet gisteren nog optekenen dat hij - en vele Duivels met hem - de kwartfinale van het WK tegen Argentinië nog honderd keer zou willen herspelen. "Het klopt dat de teleurstelling in de kleedkamer groot was na die nederlaag", bevestigt ook Mertens. "Deze groep is niet tevreden met een kwartfinale of met een halve finale. We willen altijd winnen!"

Bij SSC Napoli loopt het iets stroever. Mertens is wederom in een rotatiesysteem verzeild geraakt. "Ik speel één wedstrijd op twee. Dat is de keuze van de coach en die moeten we respecteren, hé. Ik vind het vooral jammer dat we de poulefase van de Champions League (Napoli werd in de voorrondes uitgeschakeld door Athletic Bilbao, nvdr.) niet hebben gehaald. Maar hier moet ik die knop omdraaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties