KBVB beslist uitgaven meer te controleren

KBVB beslist uitgaven meer te controleren
Foto: © Photonews

In de rand van de wedstrijd tegen Bosnië nam de KBVB ook enkele beslissingen omtrent de uitgaven. Er komt meer controle op wat er naar buiten vloeit en ook op de bonussen van de directeurs.

Na al de commotie om de 300.000 euro voor het vrouwenhotel en de bonussen die Steven Martens en zijn directeurs zichzelf uitkeren, werd er een tweedaags conclaaf gehouden in Lokeren twee weken geleden. Volgens HLN verliepen die vergaderingen in positieve sfeer en de raad van bestuur kreeg inzage in de contracten van Martens en bondscoach Wilmots.

De raad had er geen problemen mee, maar besliste wel om meer controle in te voeren om in de toekomst dergelijke problemen te vermijden. Vanaf een bepaald bedrag moet de secretaris-generaal papieren voor de uitgaven tekenen. Hoe hoger het bedrag, hoe meer controle. Voor heel hoge sommen moet de bondsvoorzitter tekenen en een lid van de raad van bestuur.

Vergadering met Pro League geannuleerd?

Morgen staat een vergadering met de Pro League op het programma, maar de Bond eiste eerst de vragen schriftelijk op papier. Dat gebeurde nog niet en als die er niet komen, wordt er gedreigd de meeting te annuleren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties