Digitalisering kost 20 jobs bij Voetbalbond

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Digitalisering kost 20 jobs bij Voetbalbond
Foto: © SC

Bij de Belgische Voetbalbond is men druk aan het herstructureren. De organisatie wordt gemoderniseerd en dat kost nu banen. Zo'n twintig werknemers van de KBVB zullen moete afvloeien.

Dat meldt de Voetbalbond zelf via een persbericht. "De raden van Bestuur van respectievelijk de KBVB / ACFF / VFV hebben, samen met de directie van de KBVB, beslist om een herstructurering door te voeren binnen het huidige personeelsbestand. Een doorgedreven efficiëntie-oefening, de verregaande digitalisatie van de competitieorganisatie, het rationaliseren van een aantal taken en processen, het nieuwe werken,.. liggen aan de basis van deze beslissing." 

Onder meer de wedstrijdbladen werden gedigitaliseerd. Dat zorgt voor veel minder administratief werk. "Er zijn een 20-tal afvloeiingen gepland, dat werd woensdagnamiddag gecommuniceerd aan de ondernemingsraad. Dit is een harde noot om te kraken, maar we staan er garant voor dit op een correcte manier te laten verlopen. Alle nodige inspanningen zullen worden geleverd om alle mensen die getroffen zijn zo snel mogelijk, mét de steun van de KBVB, elders aan het werk te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties