Nieuwe procedure bij hoofdwonden op onze velden van kracht

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Nieuwe procedure bij hoofdwonden op onze velden van kracht
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De UEFA heeft de procedure die gevolgd dient te worden indien een speler een hoofdletsel oploopt, nogmaals verduidelijkt. Recent nog liep Boilesen, linksachter bij Denemarken en Ajax een fikse hersenschudding op na een trap van Agger.

De KBVB stuurde samen met de Jupiler Pro League en de Proximus League een persbericht om de procedure te verduidelijken. Die treedt in werking wanneer de scheidsrechter een hoofdwonde vaststelt op het veld. 

"In een dergelijk geval moet de scheidsrechter het spel stilleggen om de blessure te kunnen laten bekijken door de ploegdokter. Dit mag in principe niet meer dan 3 minuten duren, behalve indien de ernst van de situatie een behandeling op het terrein noodzakelijk maakt of indien de speler geïmmobiliseerd moet blijven tot zijn overbrenging naar een ziekenhuis (bvb. in het geval van een blessure aan de rug- of nekwervels)."

Wie om die reden van het veld moet, mag er ook niet zomaar opnieuw op. "Iedere speler met een blessure aan het hoofd die dient onderzocht met het oog op de eventuele vaststelling van een hersenschudding wordt pas terug toegelaten op het terrein indien de ploegdokter expliciet bevestigt aan de scheidsrechter dat de speler in staat is om het spel te hervatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties