Billijke puntendeling tussen Rapide Lebbeke en VK Ninove

Gentil Dossche
| 0 reacties
Billijke puntendeling tussen Rapide Lebbeke en VK Ninove
Foto: © SC

Aangename en snel gespeelde wedstrijd waarin de spanning te snijden bleef tot het eindsignaal. Beide ploegen namen een helft voor hun rekening. De bezoekers klommen twee keer op voorsprong en de thuisploeg zorgde telkens voor evenwicht.

Rapide opende de match met een schot van Dimitri Iakovlevski maar Matthias Dejonge stond op de goede plaats (02’). Ninove nam het commando al misten Daan De Luyck (13’) en David Geeroms (16’) de goede richting. Kevin De Wannemaeker klom het hoogste op een vrije trap van Yves Bellon en kopte raak (29’). De bezoekende vreugde was van korte duur want toen Dejonge zich verslikte bij een hoekschop trapte Dimitri Iakovlevski de bal tegen de touwen (31’). Ninove leek niet aangeslagen en bleef de thuisverdediging onder druk zetten. De mee opgerukte Youcef Kazi krulde het leder ongrijpbaar in de hoek (38’).

Na de koffie nam Rapide de boventoon en de bezoekers moesten achteruit al leverde dat nog geen echte kansen op. Kort voor het uur zorgde een misverstand tussen Dejonge en De Wannemaeker voor een zwaar verdict. Een onnodige hoekschop werd door Yannick Van Impe aan de eerste paal binnengekopt (58’). Ninove zocht een nieuwe voorsprong maar Kazi verlengde een voorzet over (63’) en Kenneth Leemans was attent op een kopbal van Glenn Van Den Branden (70’). Aan de overzijde verlengde Van Impe een doorsteekpas voorlangs (71’). Issa Abdoul kon een voorzet net niet in doel verlengen (74’). Leemans kon een schot van de doorgebroken Jendi Huvet slechts in 2 tijden afstoppen (76’). De bezoekers kenden pech toen Davy Standaert een voorzet van Lino Uyttenhove op de kruising kopte (79’). Beide ploegen dreigden nog maar de stand wijzigde niet meer.

Volgende zaterdag is Ninove gastheer voor Maldegem en zondag trekt Rapide Lebbeke naar Drongen.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, De Visscher, Wauters, Verdeyen, Van Nijvel, De Block, Bossekota, Iakovlevski (72’ Abdoul), Van Impe, Van Delm.

VK Ninove: Dejonge, Van Den Branden, De Wannemaeker, Standaert, Uyttenhove, Bellon, Kazi, Geeroms, Jelle De Crick( 75’ Hellinckx), De Luyck (72’ Huvet), Devos.

Doelpunten:29’ De Wannemaeker 0-1, 31’ Iakovlevski 1-1, 38’ Kazi 1-2, 58’ Van Impe 2-2

Kaarten: geel: 41’ Verdeyen, 44’ De Block, 51’ De Crick, 52’ Van Nijvel, 68’ Bossekota, 79’ Geeroms, 80’ Standaert, 84’ Devos. Scheidsrechter: Beau Van Vaerenbergh

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties