Overzicht Bundesliga: Wervelend Bayern, sukkelend Borussia en Belgische assists

Caroline Tonnelier
| 6 reacties

In Duitsland stond de confrontatie tussen de koploper en de hekkensluiter op het programma. Op papier een makkie dus voor Bayern, maar in de praktijk loopt het in dergelijke duels niet altijd even vlot voor de favoriet. Voor de Duitse landskampioen in dit geval echter wel...

Bayern München 6-0 Werder Bremen

De rode lantaarn hield twintig minuten stand in de Allianz Arena, maar werd daarna in de pan gehakt. Aan de pauze stond het al 4-0 voor de thuisploeg. Lahm, Götze, Xabi Alonso en Müller deden de netten trillen. Die laatste scoorde vanop de strafschopstip. Voor de Spanjaard was het dan weer zijn eerste goal voor zijn nieuwe werkgever. Na de pauze was het wachten tot het slotkwartier alvorens er meer doelpunten vielen. Lahm zorgde met zijn tweede van de avond voor de forfaitcijfers en Götze maakte de vernedering compleet voor de bezoekers.

Köln 2-1 Borussia Dortmund

Het gaat van kwaad naar erger in de competitie voor Borussia. Jürgen Klopp recupereerde intussen een aantal geblesseerden, maar ook Reus en Mkhitaryan konden een nieuwe nederlaag niet voorkomen. Kort voor de rust bracht Vogt de thuisploeg op voorsprong. Net na de pauze zorgde Immobile voor de gelijkmaker, maar een blunder van Weidenfeller hielp Köln toch nog aan de drie punten. Zoller profiteerde en zette de 2-1 eindstand op het bord.

Freiburg 1-2 Wolfsburg

Kevin De Bruyne toonde zich opnieuw erg belangrijk voor Wolfsburg. Hij had met twee assists immers een groot aandeel in de overwinning. Caligiuri nam evenveel keer de rol van afwerker op zich. In blessuretijd milderde Kerk nog tot 1-2 voor Freiburg.

Hannover 0-3 Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach blijft het uitstekend doen in de Bundesliga. Thorgan Hazard heeft het daardoor moeilijk om zich in de ploeg te knokken, maar kon zich in een korte invalbeurt wel tonen. Hij zette Kruse op weg naar de 0-3. De spits van Gladbach had eerder ook al de score geopend. Het andere doelpunt werd gemaakt door Xhaka.