Blatter: "Opvolging is nog niet klaar"

Caroline Tonnelier
| 6 reacties
Blatter: "Opvolging is nog niet klaar"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sepp Blatter weet van geen ophouden. De Zwitser is bijna tachtig, maar gaat voor een vijfde ambtstermijn als FIFA-voorzitter.

In een gesprek met Terzake legt hij uit waarom. "De beste oplossing lijkt erop dat deze oude man nog een termijn volmaakt, want de opvolging is nog niet klaar." Voor zijn part gaat de Zwitser door tot zijn dood, als hij opnieuw het vertrouwen krijgt van de nationale voetbalbonden.

Ondanks de zware kritiek aan zijn adres en de beschuldigingen van corruptie gaat hij dus door. Hij vindt dat de pers te ver gaat op dat vlak. "Ik aanvaard kritiek, maar wat de pers soms doet, is gewoon vernietigen. Dat is niet correct, want ik vraag altijd om fairplay. Fairplay en respect." Daarvoor wijst hij vooral in de richting van Europa. Volgens Blatter is de rest van de wereld immers veel positiever over de FIFA.

Lof voor Rode Duivels

Onvermijdelijk kwam hij ook nog eens terug op het WK in Qatar. Naar eigen zeggen gaf hij nooit toe dat de toewijzing een fout was, maar enkel en alleen dat het een vergissing was om daar in de zomer te spelen.

Voor de Belgische nationale ploeg had Blatter heel wat lof. "Ze hebben een fantastisch team met aanvallend voetbal. Ik denk dat de toekomst aan hen is, want het is een jong team, en ze hebben een trainer die het Belgisch voetbal kent. Ik ben er zeker van dat de toekomst er voor hen stralend uitziet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties