Reactie Raman over de rode kaart: "Als hij niet trekt, scoor ik"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Raman over de rode kaart: "Als hij niet trekt, scoor ik"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge en AA Gent maakten er deze middag een interessante Slag om Vlaanderen van op Jan Breydel. Hét sleutelmoment was de rode kaart voor Duarte na een fout op Raman. Club in alle staten, maar volgens de aanvaller was de rode kaart terecht.

Sander De Graeve in Brugge

Duarte maakte eerst een trekfout op Raman, maar had nadien in zijn tackle wel de bal. "Het was natuurlijk een rode kaart. Er wordt aan mijn shirt getrokken. Zonder die trekfout zou Mechele niet meer teruggekeerd zijn, ik had er hem al een paar keer af gelopen eerder in de match. Als ze de beelden zien, zullen ze moeten toegeven dat het rood was."

"Of ik gescoord had? Ja, die had ik gemaakt. De bal bleef ook op de grond." De afwerking van Raman was dit seizoen niet altijd even secuur. Hij kon nog eens op Ryan af, maar trapte over. Hij voelt zelf wel beterschap. "Toen kreeg ik een lichte duw, waardoor die bal net over ging. Ik was al veel rustiger, vroeger zou die echt hoog over doel gegaan zijn."

Een tweede rode kaart vond hij het niet waard. "Het was wat licht om te fluiten. Als dat gebeurde, ging het dak er hier pas écht af." Gent kon aanspraak maken op meer dan een punt. "Ik vond Brugge niet super en wij speelden één van onze betere wedstrijden. Na de rode kaart hebben we ze alle hoeken van het veld laten zien. Ook daarvoor lieten we hen veel lopen. We moesten hier meer halen."

Niet luisteren naar zij die zeggen dat we te kort komen voor de top

Gent bleef hangen op een gelijkspel, het vierde op een rij, maar toonde wel kwaliteit. "De mensen die zeggen dat we te kort komen voor de top, daar moeten we niet naar luisteren. We hebben getoond dat we Club aankunnen, zelfs op verplaatsing. Ik zei het voor de match al, verliezen doen we hier niet."

Raman ging opvallend hoog en snel jagen, een opdracht van de coach, zo blijkt. "Met Kortrijk deden we dat ook al. We weten dat Club heel goed kan uitvoetballen als het tijd krijgt. Wanneer je er kort op zit, slaan ze snel in paniek. Dat is vandaag opnieuw gebleken. Voetballen is niet het sterkste punt van de meeste verdedigers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties