Reactie Scholz begrijpt rode kaart niet: "Ik ga de match bekijken en mijn fouten tellen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Scholz begrijpt rode kaart niet: "Ik ga de match bekijken en mijn fouten tellen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren speelde vanavond in een spectaculaire match 2-2 gelijk in en tegen Mouscron-Péruwelz. Helemaal op het eind moest Scholz er nog af met een tweede gele kaart na een reactie. Hij uitte achteraf zijn ongenoegen.

Sander De Graeve in Moeskroen

Scholz kaatste de bal gefrustreerd op de grond nadat hij een fout tegen zich gefloten kreeg en kreeg prompt de tweede gele kaart onder de neus. "Ik speelde al zo'n 75 wedstrijden in België en nam misschien vijf gele kaarten en nog geen enkele rode. Mijn reputatie bij de refs is erg goed op dat vlak. Ik reageerde één keer op één fase waarin iedereen kon zien dat er geen fout was en dan kreeg ik rood. Ik miste wat voeling bij de ref", aldus de verdediger van Lokeren.

Nochtans had hij een goed contact met Wouters op het veld. "Zelfs na die eerste gele kaart waren we vriendelijk aan het praten of zelfs grapjes aan het maken. Het is alsof je niet kan voorzien hoe hij zal reageren. Het is toch normaal dat een speler af en toe reageert? Ik riep zelfs niks, het enige wat ik deed was de bal laten stuiten. Dat is zelfs geen tijd rekken of de bal weggooien."

Man, ik was gefrustreerd

Voor Scholz was het zijn eerste rode kaart in zijn carrière. "Ik ga de match nog eens bekijken en mijn fouten tellen. Zelfs bij die eerste gele kaart kan je discussiëren of de fout niet op mij gemaakt wordt. Hij zoekt me echt op, hé. Ik stond er wel en misschien was er obstructie, maar ik kon ook niet weg."

Scholz nam zijn tijd om van het veld te gaan en applaudisseerde nog voor de aanwezige bezoekende fan. "Man, ik was gefrustreerd. Ik trok voor die rode kaart net nog een sprint van 80 meter dus ik moest ook wat bekomen van die inspanning. Het was zeker niet om tijd te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties