Is het verhaal van Kawashima bij Standard geschreven?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Is het verhaal van Kawashima bij Standard geschreven?
Foto: © Photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Eiji Kawashima lijkt zijn basisplaats te hebben verloren bij Standard. De Japanse doelman werd door Ivan Vukomanovic uit de ploeg gehaald. "Ik wil hem beschermen", luidde de uitleg van de T1 ad interim afgelopen week nog. Maar is dat echt het geval?

Door Cédric De Volder

Eigenlijk werd Eiji Kawashima nooit ten volle gesteund op Sclessin. De doelman verruilde in 2012 het rustige Lier voor de Vurige Stede om er Sinan Bolat op te volgen tussen de palen bij Standard. De Turkse doelman was een boegbeeld bij de fans van de Rouches en dat rode legioen had het moeilijk om hem aan de kant (Bolat liep een knieblessure op, zag een transfer in rook opgaan en kreeg geen kans meer bij Standrad, nvdr.) te zien staan.

Kawashima pakte vorig seizoen dan wel tal van punten voor Standard, maar bij het kleinste foutje kreeg hij de toorn van Luik over zich heen. Op de koop toe haalde Roland Duchâtelet met Yohann Thuram-Ulien dan nog eens een veelbelovende doelman weg bij AC Troyes. De 25-jarige goalie werd dan wel nog uitgeleend aan Charlton Athletic, maar het was van meet af aan duidelijk dat hij de toekomstige nummer één van Standard moest worden.

Guy Luzon schonk Kawashima het vertrouwen dit seizoen, maar de 61-voudig international deelde mee in de malaise bij de Rouches. Meer zelfs: het is opvallend dat Standard voor aanvang van het afgelopen voetbalweekend al het meeste goals had geslikt in de Jupiler Pro League. Momenteel doen Zulte Waregem en Lierse SK nog slechter, maar 21 tegendoelpunten in twaalf wedstrijden is voor een traditionele topclub simpelweg te veel. 

Statistieken zijn natuurlijk de blaam van het volledige elftal, maar worden meestal op de rekening van de defensie - en vooral de doelman - geschoven. Bovendien hield Standard met Thuram-Ulien tussen de palen wel opeens de nul. Akkoord: de Fransman moest geen mirakels uit de handschoenen schudden, maar de nul houden tegen de leider van Spanje en aartsrivaal RSC Anderlecht spreekt voor zich. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties