Teleurgestelde Deschacht: "Ze creëerden niets en toch winnen we niet"

Caroline Tonnelier
| 15 reacties
Teleurgestelde Deschacht: "Ze creëerden niets en toch winnen we niet"
Foto: © Photonews

De ontgoocheling was groot na de partij tussen Anderlecht en Lokeren. Bij de bezoekers omwille van de late tegengoal, maar zeker ook bij de thuisploeg.

Olivier Deschacht baalde over het puntenverlies. "Ze hebben geen enkele kans gecreëerd. Het doelpunt was een wereldgoal, een fantastische goal uit het niets. Mijn complimenten voor Dutra." De ervaren verdediger had nog meer lof voor de tegenstander. "Lokeren is een fantastische ploeg, met fantastische spelers en een fantastische trainer." Hij wilde de vermoeidheid niet introepen als excuus, aangezien het programma van de Oost-Vlamingen niet minder druk is.

Anderlecht miste toch wat scherpte vooraan. "Het is niet dat we honderd kansen gehad hebben, maar wel heel veel halve kansen en voorzetten. De echt grote kansen bleven uit, dat moet ik toegeven, maar als één ploeg verdiende te winnen, waren wij het wel. We zitten in een periode waarin alles een beetje tegenzit. Gelukkig hebben we gescoord in de laatste minuut, maar dat was toch oververdiend."

Over Arsenal: "We moeten realistisch zijn"

Deschacht keek ook al vooruit naar het duel met Arsenal. Op dat vlak was de wedstrijd van vandaag een goede les. Net als in de Champions League vaak het geval is, volstond een halve kans voor een doelpunt van de tegenstander. De linkspoot maakt zich weinig illusies over de verplaatsing naar Londen, maar droomt toch van een goed resultaat. "We moeten realistisch zijn. We moeten allemaal honder procent zijn en onze beste vorm tonen, en daarnaast nog een beetje geluk hebben om iets te rapen in Arsenal. Hopelijk gebeurt dat dinsdag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties