Alweer hattrick voor Luiz Adriano, Porto geplaatst

Manuel Gonzalez
| 5 reacties

Shakhtar zorgde tegen BATE Borisov opnieuw voor een doelpuntenkermis. Dit keer bleef het bij vijf treffers. Porto pakte de drie punten bij Athletic.

Athletic 0-2 Porto

Porto miste in de eerste helft heel wat kansen om reeds het verschil te maken. Ook vanop de strafschopstip wilde het niet lukken: Jackson Martinez knalde op de lat. Na de pauze maakte de Colombiaan die misser goed door alsnog de score te openen. Toen ook Iraizoz met een enorme blunder de bezoekers een handje toestak, was het over en uit voor Athletic. Het was Brahimi die profiteerde en de kwalificatie van Porto veilig stelde.

Shakhtar 5-0 BATE

BATE Borisov reisde na de 0-7 met knikkende knieën naar Oekraïne. Dat bleek terecht, want de Wit-Russen kregen een nieuwe pandoering. Dit keer werd het 5-0. Srna brak de pan op aangeven van Luiz Adriano. In het begin van de tweede helft stelde Teixeira de zege veilig. Daarna was het opnieuw de beurt aan Luiz Adriano, die in de vorige wedstrijd al vijf keer scoorde. Hij liet opnieuw een hattrick optekenen. De eerste van zijn drie rozen kwam er na een penalty.