Club op zoek naar winst in Kopenhagen: "In EL moet je snel resultaat halen"

Club op zoek naar winst in Kopenhagen: "In EL moet je snel resultaat halen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge gaat morgen bij FC Kopenhagen op zoek naar een serieuze stap met het oog op Europese overwintering. Met Tom De Sutter heeft blauw-zwart alvast een aanvaller-in-vorm meegenomen naar Denemarken. "Het gaat goed, maar ik moet blijven bevestigen."

Cédric De Volder in Kopenhagen

Michel Preud'homme kiest dan wel voor een rotatiesysteem bij Club Brugge, maar de kans lijkt heel klein dat Tom De Sutter morgen niet aan de aftrap komt. De aanvaller scoorde de voorbije weken aan de lopende band en kan in het Park Stadion wel eens voor goudwaarde zijn voor de West-Vlamingen.

"Het loopt inderdaad goed", aldus de aanvaller op de persbabbel naar aanleiding van het Europa League-duel. "Maar het is belangrijk om te blijven bevestigen. Het is natuurlijk leuker om elke week aan de wedstrijd te mogen beginnen. Hopelijk kan ik die goede flow zo lang mogelijk aanhouden. Ik voel me alleszins helemaal fit."

Club is nog actief op drie fronten. We hebben elke speler hard nodig

Een overwinning tegen FC Kopenhagen betekent een belangrijke stap richting een Europese winter. Is de partij in dat opzicht dan belangrijker dan de competitiewedstrijd van zondag tegn KVC Westerlo? "In de Europa League heb je natuurlijk minder tijd om het verschil te maken. Elke club is dus verplicht om snel resultaten te halen. Wat als we hier morgen op achterstand komen? Dan blijven we gewoon ons spel spelen. In het verleden draaide dat alleszins goed uit."

Nog eventjes terug naar het rotatiesysteem bij Club. De Sutter lijkt nu wel eventjes zeker van een basisplaats, maar kan zo naar de tribune vliegen. Dat geldt overigens ook voor Obbi Oularé en Nicolas Castillo. "We praten daar wel eens over met elkaar", besluit De Sutter. "Maar uiteindelijk hebben we samen één doel. En aangezien we nog actief zijn op drie fronten hebben we elke speler hard nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties