Alderweireld heeft vertrouwen en geeft vertrouwen: "Wil zeker bij Southampton blijven"

Alderweireld heeft vertrouwen en geeft vertrouwen: "Wil zeker bij Southampton blijven"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als je een Rode Duivel zoekt met zelfvertrouwen moet je dezer dagen bij Toby Alderweireld zijn. Met Southampton scheert hij hoge toppen in de Premier League.

Johan Walckiers in Neerpede

Alderweireld staat tweede met Southampton en de verdediging van The Saints moest amper vijf doelpunten slikken in elf wedstrijden. "Dit is één van mijn beste periodes in clubverband", knikte hij met overtuiging. "Ik heb bij Ajax ook goeie momenten gehad, maar dit gaat wel om de Champions League."

Voor Alderweireld een opluchting. "Toen ik vertrok bij Atlético moest het naar een club zijn waar ik zeker zou spelen en waar de coach vertrouwen in me had. Bij Southampton vond ik dat. De honger was groot. Ik denk trouwens dat het niet slecht was om eerst naar Atlético te gaan voor de Premier League. Ik werd er harder en kreeg die honger."

Met Ronald Koeman heb ik een goede band

De prestaties van Alderweireld zijn vrij indrukwekkend en Southampton liet al blijken hem definitief te willen overkopen. "Daar zou ik zeker geen 'nee' tegen zeggen. Ik ben er graag, maar ik heb mezelf voorgenomen om eerst een heel seizoen op Southampton te concentreren. In de zomer heb ik nog genoeg tijd. Maar ik zou het wel zien zitten. Zeker! Ik heb sowieso het laatste woord."

"Mijn zelfvertrouwen is enorm. Met Ronald Koeman heb ik een goede band. Het is een heel andere manier van werken dan onder Diego Simone. We krijgen meer de kans van achteruit te voetballen. Dat is mijn spel", zei Alderweireld. "Ik ben het gewend van bij Ajax. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties