Reactie Foket: "Ik moest er wel afblijven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Foket: "Ik moest er wel afblijven"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent verloor gisteren het pleit voor de eerste plaats van Sporting Anderlecht. Thomas Foket was in de buurt bij de fatale tegentreffer in de eerste helft, maar Acheampong afstoppen was iets te riskant.

Sander De Graeve in Gent

Acheampong liep de rechtsback te makkelijk voorbij bij het eerste doelpunt. "Misschien kon ik hem nog neerhalen, maar dan was het wellicht penalty. Ik moest er wel afblijven, hé. Ik snapte ook niet dat die bal er nog door kon komen. Dat is Anderlecht, hé. Bij hen komt alles net wel perfect aan", aldus Foket.

Hij had zeker de bal niet

“Het zat ons niet mee vanmiddag”, gaf Foket aan. De rechtsback kon misschien een penalty claimen in de tweede helft. “Hij heeft zeker de bal niet. Ik zat voor hem, maar ik weet niet of het penalty was. Misschien was het wat te licht. Ik zou het opnieuw moeten zien.” Bij Gent wou het niet lukken voorin. Een perfecte voorzet van Foket richting Depoitre leverde ook geen goal op. “Hadden we dat doelpunt kunnen maken, was het anders. Het overkomt ons bijna nooit, hé. Dat eerste doelpuntje kunnen maken.”

De rechtsback speelde een degelijke wedstrijd en pakte zelfs uit met een poortje bij Youri Tielemans. "Het is leuk, maar veel ben ik er niet echt mee." Gent blijft op de tweede plaats, maar er is nog ruimte voor verbetering. Als de kansen erin gaan, zien we dit Gent nog ver eindigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties