Analyse Kevin De Bruyne regisseert Wolfsburg en Duivels

Kevin De Bruyne regisseert Wolfsburg en Duivels
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne is de regisseur van de Rode Duivels. Niet Eden Hazard, geef die maar de rol van producent. Als het er op aankomt om openingen te creëren en het spel vooruit te laten gaan, kijkt Wilmots naar de man die bij Wolfsburg het grote gelijk van de club bewijst.

Door Johan Walckiers

Eén goal, negen assists in elf wedstrijden in de Bundesliga, drie goals en twee assists in vier Europa League-matchen, één assist in de Duitse beker en ondertussen nog twee goals en één assist in de EK-kwalificatie met België. 13 assists en zes doelpunten 19 wedstrijden: ziedaar het bilan van Kevin De Bruyne sinds hij met Wolfsburg aan het seizoen begon. De naakte cijfers waar niemand omheen kan.

Allofs mag zich in de handen wrijven

Het zijn niet de cijfers van een Messi of een Ronaldo maar naar Wolfburgse normen heeft hij wel dezelfde impact op het team. Manager Klaus Allofs zal zich in de handen wrijven, want hij nam toch een - berekend - risico toen hij van de hoogblonde Limburger de duurste transfer ooit maakte van de club. Zijn bestuur gaf Allofs de garantie dat er nog nooit een speler zo'n impact op het team zou gehad hebben. Het belangrijkste argument dat hij gebruikte om het benodigde geld los te krijgen.

En kijk, De Bruyne had een half seizoentje aanpassing nodig, maar draait nu op volle toeren. Centraal of vanop de flank, het kan hem niet schelen, want hij vindt blijkbaar altijd de juiste man op de juiste plaats. En als hij die niet ziet, haalt hij af en toe ook wel eens verschroeiend uit. Op 3 oktober maakte hij er nog eens eentje tegen Lille die de wereld rond ging: uithalen vanop dertig meter en met een mooie curve achter de doelman.

De Bruyne trekt het zich allemaal niet aan

Dit lijkt op een lofbetuiging aan het adres van de nog altijd maar 23-jarige spelmaker van de Rode Duivels en dat is het ook. De Bruyne legt geweldige statistieken voor en is meer dan ooit één van de jongens die een ploeg laat draaien en daarbij niet egoïstisch denkt, maar eerst naar zijn ploegmaats kijkt. Goud in de handen van Wilmots en Wolfsburg. En zo wordt hij ook behandeld. Het leuke erbij is dat De Bruyne zich het allemaal niet aantrekt. "Lekker ballen", zie je hem denken. Wat er allemaal bijkomt, dat speelt zich af in de buitenwereld. De wereld waar voetbal naast het veld gespeeld wordt. De Bruyne leeft op het veld...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties