Praet wil voorbeeld nemen aan De Bruyne: "Naar hem kijk ik op"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Praet wil voorbeeld nemen aan De Bruyne: "Naar hem kijk ik op"
Foto: © photonews

Dennis Praet onderging gisteren een moeiteloze introductie bij de Rode Duivels. Door Anderlecht-teammaat Anthony Vanden Borre op sleeptouw genomen, een eerste kennismaking met spelers én bondscoach en een rondootje met Eden Hazard.

De middenvelder van paars-wit ging gisteravond met zenuwachtigheid de officiële entree bij de Duivels tegemoet (lees meer). Voor de eerste training bleef die spanning beperkt tot gezonde nervositeit. "Als jonge gast een eerste keer tussen al die sterren lopen, daar word je wel nerveus van", vertelde Praet na de eerste oefensessie. "Die gezonde stress is inmiddels weggeëbd. Ik speelde zelfs al rondootje met Eden Hazard."

Plots tussen spelers lopen die in juni nog een WK speelden, deed naar eigen zeggen 'raar'. "Daar droomt iedere jonge voetballer van. Het WK heb ik samen met mijn vrienden van heel dichtbij gevolgd. Ik schminkte me en droeg hoeden van de Rode Duivels. Ik beleefde een supertijd deze zomer."

Ik droeg deze zomer nog hoeden van de Rode Duivels

Hoewel de Rode Duivels op het oefencentrum van Neerpede trainen, nam de Leuvenaar voor het eerst geen plaats in de vertrouwde RSCA-kleedkamer. Ploegmaat Vanden Borre nam hem onder de arm. "Anthony zie ik dagelijks, bij aankomst zocht ik hem snel op. We slapen ook op dezelfde kamer. Divock Origi en Yannick Ferreira Carrasco ken ik van bij de beloften. En met Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne speelde ik nog samen in Genk."

De middenvelder van Wolfsburg gooit momenteel hoge ogen in de Bundesliga. Ook Praet ziet in hem een voorbeeld. "Ik ken hem van jongsaf aan. We gingen altijd met het busje op en af naar Genk. Het is knap dat Kevin het al zo ver heeft geschopt. Hij is misschien niet helemaal dezelfde speler, maar ik kijk wel naar hem op."

Wilmots strenger dan Hasi? Dat moet nog blijken

Wat verwacht de 20-jarige spelmaker zelf van zijn eerste periode bij de nationale hoofdmacht? "Ik ga zoveel mogelijk genieten", besluit Praet. "Speelminuten verzamelen zou extra mooi zijn, al hoop ik er wel op. Ik denk dat ik me in de toekomst moet focussen op de positie van nummer 10. Daar speelde ik in het seizoensbegin al goede matchen, zo vertelde de bondscoach me."

"Ik moest van Wilmots ook de regels al eens eigenhandig doornemen. Dat is natuurlijk belangrijk. Of hij strenger is dan Besnik Hasi? Dat zal nog moeten blijken." (lacht) (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties