Het rapport van de Duivels!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 51 reacties
Het rapport van de Duivels!
Foto: © photonews

De Belgen deden vanavond beter dan onze Noorderburen. Wij konden immers wel winnen van IJsland. Defensief zat het niet altijd snor, maar toch mag Wilmots tevreden zijn na de 3-1 zege.

Thibaut Courtois: 8
Goeie prestatie van onze nationale nummer één. Zonder hem lagen er in de eerste helft een paar meer in het mandje. Pakte ook na de rust uit met een knappe reddingen op een pogingen van Saevarsson en Bjarnason.

Anthony Vanden Borre: 6
Wisselvallige match van de rechtsachter. Wisselde goed verdedigend werk af met rampzalige voorzetten. Deed net voor zijn vervanging wel nog een geweldige interceptie en klokt zo af op zes.

Toby Alderweireld: 5
Centraal achterin zat het niet zo goed. De bezoekers kwamen aan iets te veel kansen om echt comfortabel die match uit te spelen.

Nicolas Lombaerts: 6
Leek net als Alderweireld iets te onzeker achterin. Maakte dat echter goed door de 1-0 mooi in doel te buffelen.

Jan Vertonghen: 6
Net als zijn collega aan de overkant iets te wisselvallig. Joeg doelman Kristinsson wel de daver op het lijf met een kanonskogel. De goalie van IJsland telde na de fase zijn vingers en was tevreden dat hij er nog tien had.

Axel Witsel: 7

De motor op het middenveld vanavond. Elke bal die opbouwend iets voorstelde passeerde minstens één keer de linker- of rechtervoet van de middenvelder van Zenit.

Moussa Dembélé: 6
Bracht net iets te weinig op het middenveld, maar gezien zijn gebrek aan ritme kunnen we hem dat moeilijk te erg kwalijk nemen. Heeft een weg af te leggen en het zou ons verbazen mocht hij starten tegen Wales.

Marouane Fellaini: 6 
Fellaini werkte hard, maar was soms wat ongelukkig in zijn tussenkomsten. Had geluk dat naast hem ene Witsel een goeie match speelde.

Adnan Januzaj: 7
Speelde een uitstekend uur, maar wou zich soms iets té veel bewijzen. Zijn perfecte voorzet zorgde voor de 1-0, zijn schoten waren van een mindere kwaliteit.

Eden Hazard: 7
Kreeg een helft en toonde daarin waarom hij nog steeds de ster van dit team is. Eiste alle ballen op en draaide de IJslanders bij wijlen helemaal dronken.

Christian Benteke: 6
Maakte een scherpe, gretige indruk, maar had de pech dat doelman Kristinsson in de eerste helft uitstekend in vorm was. Ging naar de kant zonder goal na twee goeie reddingen van de doelwachter.

Romelu Lukaku: 6
Dik een half uur lang onzichtbaar, maar toonde zich toch. Hij tikte de 3-1 binnen. Goed gelopen en simpel afgewerkt. Zette Praet bijna op weg naar de 4-1 met een subtiel hakje.

Divock Origi: 7
Viel samen met Romelu Lukaku in. Met een hard schot perfect in de hoek toonde hij nogmaals zijn ruwe klasse.

Dries Mertens: 7
Heel bedrijvig in zijn invalbeurt. Wou duidelijk iets bewijzen toen hij de sterke Januzaj kwam vervangen. Auteur van de mooie actie én dito voorzet bij de goal van Lukaku. Ons moeder had die namelijk ook gemaakt.

Thomas Meunier: 7
Kwam erin voor Vanden Borre en viel aanvankelijk niet echt op. Deed uiteindelijk toch zijn duit in het zakje met een goede actie die leidde tot de 3-1 en was ook daarna nog enkele keren dreigend. Bemoedingde invalbeurt.

Dennis Praet: 6
De jongeling proefde van het grote werk en viel niet uit de toon. Reageerde jammer genoeg iets te traag op een hakje van Mertens en kon net niet uithalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties