Nee Courtois, het was niet te heftig!

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Nee Courtois, het was niet te heftig!
Foto: © photonews

De Rode Duivels wonnen dan wel met mooie 3-1 cijfers tegen Ijsland, verdedigend was het allesbehalve goed. Uitblinker Thibaut Courtois verscheen dan ook bijzonder boos voor de microfoon. Wat een opluchting.

Door Robby Morren

Voetbal is emotie, maar de hoofdrolspelers mogen die emotie tegenwoordig niet meer tonen. Voetballers, ze lijken soms op politici. Moeilijke vragen gaan ze liefst uit de weg, de schrik om een foute uitspraak te doen is groot. Het resulteert al te vaak in torenhoge clichés.

Wat een opluchting was het dan ook om woensdagavond naar de matchanalyse van Courtois te luisteren. Hij gaf zijn ongezouten, maar eerlijke en correcte mening.

“We mogen niet echt tevreden zijn. Er was veel te veel ruimte en sommige jongens deden hun verdedigende taken niet. Als we zondag zo spelen, gaan we een pak slaag krijgen”, klonk het meer dan terecht.

Vertelde onze nationale nummer één kwetsende of foute zaken? Integendeel. We vinden het dan ook bijzonder jammer dat hij -voorzichtig- wordt terechtgewezen. 

“Ik heb geleerd dat je geen interviews mag geven als je nog vol adrenaline zit”, klonk het bij Marc Wilmots die de analyse van de doelman wel deelde. “Wat Thibaut heeft gezien, heb ik ook gezien.”

Ook Courtois zelf nam vandaag gas terug. “Ik heb misschien iets te heftig gereageerd na de match.” Nee Thibaut, het was niet te heftig. Het was net een verademing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties