Opmerkelijk: Man die het onderzoek naar corruptie voerde vecht zelf oordeel FIFA aan

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Opmerkelijk: Man die het onderzoek naar corruptie voerde vecht zelf oordeel FIFA aan
Foto: © photonews

De Ethische Commissie van de FIFA sloot vanmorgen alle verdenkingen van corruptie bij de toekenning van de WK's in Rusland en Qatar uit. Dat sloeg velen met verstomming. Nu distantieert zelfs de man die het onderzoek voerde zich van de uitspraken van die Ethische Commissie.

Het lijkt inderdaad alsof het boeltje gewoon netjes wordt toegedekt. Michael Garcia, de man die het onderzoek voerde, geeft aan dat zijn bevindingen onjuist samengevat werden. "Het verslag van rechter Eckert bevat een heleboel onvolledige en onjuiste voorstellingen van de feiten. Ik ben van plan deze beslissing aan te vechten."

Die beroepscommissie van de FIFA bestaat overigens uit officials van voetbalgrootheden als Fiji, de Comoros-eilanden, Guam, Madagaskar, de Faeröer, Papoea Nieuw-Guinea en wordt voorgezeten door een man uit Bermuda. Van de iets grotere landen zijn enkel Mexico, Oostenrijk en Argentinië vertegenwoordigd.

Onjuistheden in de samenvatting

Intussen wordt de roep om de vrijgave van het volledige rapport van Garcia steeds groter. Van het 430 pagina's tellende rapport, waarin heel wat reputaties besmeurd worden, werd enkel een korte, volgens de maker onjuiste, samenvatting gepubliceerd.

Intussen krijgt de FIFA heel wat hoongelach na de farce van vandaag. Vooral Gary Lineker laat zich op Twitter horen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties