Batshuayi verliest in Spanje

Sander De Graeve

Olympique Marseille trok met de spelers die niet opgeroepen werden door hun nationale elftal naar Spanje. Daar speelde het een oefenmatch tegen Espanyol Barcelona. Michy Batshuayi kon zich zo nog eens van de aftrap tonen.

Zoveel speelgelegenheid krijgt Batshuayi immers niet in het eerste van Marseille. Hij startte nog geen enkele competitiematch, maar wordt wel af en toe als invaller voor Gignac gebruikt. Voorlopig kwam hij aan 135 minuten in zes invalbeurten.

Vandaag mocht hij dus van in het begin in actie komen. De aanvaller toonde zich met enkele acties en had pech dat een schot in de tweede helft nog afweek. Zo ging zijn bal net naast de verste paal buiten.

Marseille verloor uiteindelijk met 2-1 van de tweede grootste ploeg van Barcelona. Bij Espanyol kwamen Caicedo en Victor tot scoren. Vlak voor tijd kon Aloé na een goeie vrije trap milderen. Batshuayi bleef de volledige wedstrijd tussen de lijnen.