Charleroi steekt toppers de loef af, je huiswerk te snel af hebben lijkt nefast

Charleroi steekt toppers de loef af, je huiswerk te snel af hebben lijkt nefast
Foto: © photonews

Charleroi heeft reden tot juichen: door de nieuwe overwinning is het de beste ploeg van de voorbije zes wedstrijden. Zowel thuis als op verplaatsing sprokkelde het de nodige punten: 13 op 18, genoeg om alle toppers de loef af te steken. En we kunnen nog een aantal andere conclusies trekken.

Door Aernout Van Lindt

1. Iedereen kan winnen van iedereen

Als we iets uit het lijstje mogen en kunnen onthouden, dan is het wel dat er in de Jupiler Pro League plaats is voor verrassingen. Wie Charleroi en Kortrijk - met hun programma - in de tierce van de laatste weken had gezet, is een heel goede voorspeller.

Ga het maar na: ploegen winnen de ene week verrassend van X, om een week later dan weer onderuit te gaan tegen ploeg Y: je kan er geen pijl op trekken.

2. Huiswerk snel af? Dipje halfweg!

Zowel KV Mechelen, Oostende, Anderlecht als Westerlo gingen er prat op dat ze hun huiswerk op de transfermarkt snel af hadden. Zij konden zich snel gaan voorbereiden met de huidige kern - op een versterking hier of daar na. 

In het begin van het seizoen rendeerde dat ook: het team was beter op elkaar ingespeeld dan sommige tegenstanders en zo werden punten gepakt. Halfweg de jaargang volgt er nu een dipje klaarblijkelijk.

3. Kost Europa punten?

"Voor het eerst zag ik een mentaal en fysiek vermoeide ploeg", was Peter Maes na de puntendeling in Lierse duidelijk: zijn ploeg is moe. En dat heeft onder andere toch te maken met het Europese programma.

Ook Anderlecht is zeker tegen Charleroi punten kwijtgeraakt 'door Europa', want het gaf zich duidelijk niet 100% met het oog op de clash tegen Galatasaray. Europa kost dus wel degelijk wat punten, al mag de invloed daarvan ook niet worden overschat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties