Lommel klaar voor Gent: "Jonge gasten kunnen zich tonen aan eerste klasse"

Lommel klaar voor Gent: "Jonge gasten kunnen zich tonen aan eerste klasse"
Foto: © SC

Lommel United versloeg in de 1/16de finales Waasland-Beveren krijgt woensdag alweer een Oost-Vlaamse ploeg voorgeschoteld. Nu wel de nummer drie uit de eerste klasse en dus starten ze als absolute underdog. "Maar wij starten altijd om te winnen", laat Glenn Neven weten.

Lommel United speelt mee aan de kop in tweede klasse. Met een jonge, maar beperkte kern doen de Limburgers het bijzonder goed. "Die bekermatch is een leuk extraatje", begint Neven bij Voetbalkrant.com. "Maar ze komt wel wat ongelegen. Er zitten veel jongens op hun tandvlees. Elke week lukt het wel om een competitief elftal op de been te brengen, maar er zitten er een paar met blessures die eigenlijk moeten rusten."

Zien hoe ver we als ploeg staan

Het is dus niet zeker of Lommel tegen Gent met zijn sterkste elf zal kunnen aantreden. "Maar voor de jonge spelers is het mooi dat ze zich eens kunnen meten met mannen van dat niveau. Dan kunnen ze zien of ze mee kunnen met die eersteklassespelers. Het is leuk dat we ons kunnen tonen aan eerste klasse, want er is sowieso meer belangstelling voor zo'n match. We zullen ook zien hoe ver we als ploeg staan."

Maar ondertussen blijft het oog wel gericht op de competitie. Daarom is de teleurstelling om niet in de Ghelamco Arena te spelen, niet echt groot. "Dat zou wel leuk geweest zijn, maar zaterdag hebben we al de derby tegen Patro", aldus de 24-jarige verdediger. "En de competitie blijft sowieso belangrijker. Als je dan in Gent om 20u30 moet spelen, is dat niet ideaal. Er zijn ook veel jongens die moeten werken of studeren. Voor de recuperatie is het beter om in onze vertrouwde omgeving te spelen."

Lokeren of Standard zou schitterend zijn

Maar een eventuele kwartfinale gaan ze in Lommel zeker niet laten liggen. "Dat zou schitterend zijn. Hierna zou het Lokeren of Standard worden", weet Neven. "We gaan de Beker niet winnen - dat weten we ook - maar nog een ronde verder en tegen zo'n ploeg zou wel schitterend zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties