RC Mechelen zit in negatieve spiraal en heeft financiële problemen: "Maar toch is Anderlecht de match van het jaar"

RC Mechelen zit in negatieve spiraal en heeft financiële problemen: "Maar toch is Anderlecht de match van het jaar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RC Mechelen trekt als gewond dier naar het Astridpark woensdag. Acht competitienederlagen op rij leed de tweedeklasser nu al. Doelman Griffin De Vroe ziet de match tegen Anderlecht als hét moment om vertrouwen op te doen.

Door Johan Walckiers

"Voor ons is dit de match van het jaar", zegt De Vroe eerlijk bij Voetbalkrant.com. "Het had zoveel mooier kunnen zijn als het in de competitie iets beter had gelopen, maar het blijft toch een hoogdag voor zowel ons als onze supporters. We gaan er alles aan doen om goed voor de dag te komen. En wie weet valt er wel een mirakel uit de bus", geeft De Vroe zich niet op voorhand verloren. 

Rupel Boom deed het ook

"We gaan de ziel uit ons lijf lopen. Een goeie prestatie zou deugd doen in onze situatie. En het kan altijd: kijk maar naar wat Rupel Boom deed. Maar Anderlecht zal wel op zijn hoede zijn, want ze lagen er al bijna uit tegen Patro Eisden Maasmechelen. Ze zullen niet weer in die val willen lopen. Maar ook wij zullen supergemotiveerd zijn."

Al blijft de vraag waar ze die motivatie blijven halen. RC Mechelen zit in nauwe financiële schoentjes en de spelers zitten met een betalingsachterstand. "Zodra we op dat veld stappen, is de motivatie er wel. Bij sommige spelers spookt dat wel wat in het hoofd, maar we blijven er voor gaan. Daarom blijven de supporters ook achter ons staan. Chapeau voor onze fans, dat ze in deze moeilijke tijden de ploeg blijven steunen."

Bij sommige spelers spoken die financiële problemen wel door het hoofd

"Maar ja, er zijn ook al een paar spelers vertrokken, de concurrentie is minder en in tweede klasse betaal je iets minder scherp zijn direct cash. Na de bekeroverwinning tegen Genk is het beginnen slabakken. We wonnen nog van Patro, maar daarna niets meer. Al blijf ik erbij dat het tij zal keren. Hopelijk komt het financiële plaatje daarbij ook snel in orde", aldus de doelman.

Als goalie weet hij sowieso dat er straks werk op te knappen valt. "Op Anderlecht weet je dat je als doelman voor een zware taak staat, maar ik ben er klaar voor. Of we niet liever in eigen stadion gespeeld hadden? Er zijn voor- en nadelen. In het Constant Vanden Stock-stadion kan meer volk en het zal een superervaring worden, want nog niemand van ons speelde daar. Daarentegen had het wel 'vollen bak' geweest in ons eigen stadion. Maar we kunnen onszelf tonen aan de buitenwereld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties